Η Γη της Ελιάς: Ανατριχίλα από το μοιρολόι πάνω από το φέρετρο του Κίμωνα

Ανείπωτος είναι ο θρήνος στο τελευταίο αντίο του Κίμωνα με τις εικόνες να είναι συγκλονιστικές στη σειρά «Η Γη της Ελιάς».

Το σπαρακτικό μοιρολόι που θα ακούσουμε στην Γη της Ελιάς
Οι γονείς του Κίμωνα, ο Δημοσθένης και η Ασπασία είναι πεσμένοι πάνω από το φέρετρο του παιδιού τους και ακούγεται το μοιρολόι τους. Την ίδια ώρα η αγαπημένη του Δήμητρα σπαράζει και αποχαιρετά τον αγαπημένο της.

Μαζί με την Άννα συγκλονίζουν καθώς τραγουδούν στο νεκρό το ακόλουθο παραδοσιακό μανιάτικο μοιρολόι: «Θεέ μου, και να ταξίδευα αντάμα με τον Χάρο, να ‘ν΄ το ταξίδι μου μακρύ κι ο δρόμος μου μεγάλος, να κάτσω να τον ερωτώ για τους αποθαμένους τι κάνουν οι άρχοντες στη γης και οι πτωχοί στον Άδη κι αν μεγαλώνουν οι μικροί και γένονται μεγάλοι κι αν ξαρρωσταίνουν οι άρρωστοι και γαίνου οι λαβωμένοι κι αν έρχονται στον τόπο τους οι ξενοπεθαμένοι.

Παιδί μου, καλησπέρα σου, που ήρθα στον οντά σου Σου’ φερα μοσχολίβανο να’ χεις τη μυρωδιά του.

Ήλιε μου του μεσημεριού κι αστέρι του μεσονύχτιου, φεγγάρι μου λαμπρότατο, και πού θα βασιλέψεις; Κανίστρι μου χρυσό βεργί και άσπρο μου καριοφίλι, μήτε στην πόρτα φαίνεσαι μήτε στο πανεθύρι. Κυπαρισσάκι μου ψηλό και στην κορφή ασημένιο, ως πότε να σε καρτερώ και να σε περιμένω;

Καρδιά μου απαρηγόρητη, λίγο παρηγορήσου, κι άλλες πολλές το πάθανε, δεν είσαι μοναχή σου»

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *