Φρέσκα μυρωδικά για την κουζίνα και για την υγεία μας

Φρέσκα μυρωδικά για την κουζίνα και για την υγεία μας

Τα φρέσκα μυρωδικά είναι πολύτιμα συστατικά για κάθε κουζίνα, ανοίγουν νέους, αλλά και παραδοσιακούς μαγειρικούς ορίζοντες γεμάτους φαντασία και οφέλη για την υγεία!

Ενισχύουν το άρωμα, τη γεύση, το χρώμα και τη σύσταση του φαγητού, έχουν ελάχιστες θερμίδες, καθόλου νάτριο και πολλά αντιοξειδωτικά. Είναι εξαιρετικά σαν τονωτικά αλλά και σαν αντιφλεγμονώδη και είναι πλούσια σε βιταμίνες και ωφέλιμα μέταλλα όπως φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Διαβάστε Επίσης  Το χρυσοκίτρινο φρούτο γεμάτο αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C – Δεν είναι αυτό που φαντάζεστε

Είτε τα κόψετε από τον κήπο σας, είτε τα αγοράσετε από το μανάβη, ή συσκευασμένα από το σούπερ μάρκετ, (σε συσκευασίες που χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία διατηρούν τη φρεσκάδα και τα ευεργετικά τους χαρακτηριστικά αναλλοίωτα), άνηθος, σέλινο, μαϊντανός, δυόσμος, βασιλικός μπορούν να δώσουν εύκολα και γρήγορα την πιο νόστιμη και θρεπτική πινελιά στα αγαπημένα μας πιάτα.

Χρησιμοποιήστε τα στις σαλάτες σας για να τους προσδώσετε φρεσκάδα, αρώματα και γεύση αλλά και στα μαγειρευτά σας όπου θα κάνουν τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Μην ξεχάσετε να τα προσθέσετε στις πίτες σας όπου πραγματικά τις απογειώνουν! Τέλος, χρησιμοποιήστε τα ακόμα και στα κοκτέιλ σας ή στα υγιεινά Smoothie σας και απολαύστε τις μοναδικές και υγιεινές δημιουργίες.

Διαβάστε Επίσης  Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι

 

πηγή

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *