Η Γη της Ελιάς – Λυκούργος: «Δώσε εντολή όσο σκληρό κι αν είναι»

Τον άχαρο του ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ γιατρών και Δημοσθένη – Ασπασίας αναλαμβάνει ο Λυκούργος στη συνέχεια της σειράς «Η Γη της Ελιάς».

Πιο συγκεκριμένα ο Λυκούργος σ’ αυτή τη τόσο τραγική στιγμή που βιώνουν ο Δημοσθένης με την Ασπασία στέκεται δίπλα τους και προσπαθεί παράλληλα να τους πείσει να δωρίσουν τα όργανα του Κίμωνα.

«Δεν θα σου πω για ζωή μετά τον θάνατο. Δεν ξέρω αν και τι υπάρχει. Κανείς δεν ξέρει, όμως ξέρω ότι το αγόρι σου έχει δικαίωμα να ξεκουραστεί. Και μακάρι στο μετά, να τον περιμένει κάτι καλύτερο» λέει ο Λυκούργος απευθυνόμενος στον Δημοσθένη και του εξηγεί: «Μην το παιδεύεις το παιδί σου. Δώσε εντολή, όσο σκληρό κι αν είναι… Νομίζω πως οι γιατροί τυπικά ρωτάνε και δίνουν χρόνο στην οικογένεια για να αποχαιρετήσει το δικό της άνθρωπο. Το μοιραίο θα συμβεί ούτως η άλλως. Επί της ουσίας έχει ήδη συμβεί».

Ο Δημοσθένης δείχνει να μην πείθεται από τα λόγια του Λυκούργου, στη σειρά “Η Γη της Ελιάς”. Απεναντίας η Ασπασία είναι θετική. Σφίγγει τα δόντια της και γυρίζει προς τη πλευρά του Λυκούργου και λέει: «Θα το κάνουμε. Αυτή τη φορά εγώ θ’ αποφασίσω για τον γιο μου. Θα το κάνουμε».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *