Η Γη της Ελιάς – Ο Δημοσθένης σπαράζει: «Συγνώμη γιέ μου»

Μια σπαρακτική σκηνή με πρωταγωνιστή το Δημοσθένη θα παρακολουθήσουμε στη συνέχεια της σειράς «Η Γη της Ελιάς».

Ο Κίμωνας είναι εγκεφαλικά νεκρός. Ο Δημοσθένης και η Ασπασία βρίσκονται δίπλα στο προσκέφαλο του – στην εντατική- έτοιμοι να καταρρεύσουν.

Ο Δημοσθένης σκύβει κάποια στιγμή στο αυτί του γιου και ψιθυριστά του λέει: «Συγγνώμη γιε μου». Και την ίδια στιγμή δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα που τρέχουν στο πρόσωπο του. Είναι η στιγμή που ο Δημοσθένης αναλογίζεται την τεράστια ευθύνη που έχει για την απώλεια του γιου του. Η Ασπασία απορεί με τα λόγια αυτά του συζύγου της αλλά η στενοχώρια της είναι τόσο μεγάλη για το βλαστάρι της που παραμερίζει κάθε της άλλη σκέψη.

Η Γη της Ελιάς – Ο Δημοσθένης στην πιο σπαρακτική σκηνή: «Συγγνώμη γιέ μου…»
Λίγη ώρα μετά ο γιατρός καλεί τον Δημοσθένη και τη Ασπασία και τους προτείνει να δωρίσουν τα όργανα του Κίμωνα για να σωθεί κάποιος άλλος άνθρωπος, στην γη της ελιάς. Ο Δημοσθένης αρνείται: «Δεν μπορώ γιατρέ… Δεν έχω τη δύναμη…». Αλλά η Ασπασία αυτή τη φορά θέλει να έχει τον πρώτο λόγο και καλεί το γιατρό να προχωρήσει. Μάλιστα θα τη δούμε να λέει χαρακτηριστικά μέσα στο δράμα που βιώνει ότι «Κι ο Κίμωνας μου αυτό θα ήθελε να γίνει…».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *