Γιατί πονάνε οι αρθρώσεις και τα κόκαλα όταν βρέχει;

 

Γιατί πονάνε οι αρθρώσεις και τα κόκαλα όταν βρέχει;

Γιατί πονάνε οι αρθρώσεις και τα κόκαλα όταν βρέχει;

 

Εάν είστε από τους ανθρώπους που νιώθετε κάθε αλλαγή του καιρού, υγρασία και βροχή στα κόκαλα και τις αρθρώσεις σας, ίσως σας καθησυχάσει το γεγονός ότι δεν είστε ο μόνος. Πολλοί από εμάς νιώθουμε πόνο στις αρθρώσεις και τα κόκαλα όταν βρέχει ή όταν αλλάζει η θερμοκρασία.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Η ιατρική επιστήμη δεν έχει τεκμηριώσει ακόμη μια απάντηση και μία σύνδεση αιτίας και αποτελέσματος ανάμεσα στον καιρό και τους πόνους στις αρθρώσεις, παρότι πολλοί άνθρωποι όχι μόνο βιώνουν αυτό τον πόνο αλλά μπορούν και να… προβλέψουν μια αλλαγή του καιρού από τις ενοχλήσεις στο σώμα τους.

Μία θεωρία για το τι συμβαίνει είναι ότι οι αλλαγές στη βαρομετρική πίεση -που συμβαίνουν καθώς αλλάζουν τα καιρικά συστήματα- πυροδοτούν αυτές τις ενοχλήσεις στις αρθρώσεις. Η χαμηλότερη ατμοσφαιρική πίεση γύρω από το σώμα μπορεί να επιτρέπει στους μυς, τους τένοντες και άλλους ιστούς γύρω από τις αρθρώσεις να επεκτείνονται, ασκώντας τους πίεση και οδηγώντας πιθανώς σε πόνο.

Διαβάστε Επίσης  Οι 10 συμβουλές για να πέσει η χοληστερίνη σας

Μία άλλη πιθανή αιτία είναι ότι αυτά που κάνουμε όταν έχει κρύο και υγρασία μπορεί να επιδεινώσουν τον πόνο ή τη δυσκαμψία στις αρθρώσεις, όπως για παράδειγμα μπορεί να καθόμαστε περισσότερη ώρα στον καναπέ αντί να κάνουμε εξωτερικές εργασίες.

Επίσης, καθώς περιμένουμε ότι θα έχουμε ενοχλήσεις όταν αλλάζει ο καιρός, μπορεί απλά να είμαστε πιο παρατηρητικοί και να τις εντοπίζουμε περισσότερο απ’ ότι θα κάναμε μια μέρα με καλοκαιρία που μας κρατά απασχολημένους και δραστήριους.

Διαβάστε Επίσης  Πέτρες στα νεφρά: Ποια διατροφή αυξάνει τον κίνδυνο να τις εμφανίσετε

 

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μην πονάνε οι αρθρώσεις

Σύμφωνα με τους ειδικούς από την Κλινική Mayo στις ΗΠΑ, η τακτική φυσική δραστηριότητα και οι διατάσεις μπορούν να βοηθήσουν με τους πόνους στις αρθρώσεις.

Επίσης, εάν ο πόνος και η δυσκαμψία είναι έντονα καλό είναι να γίνει εκτίμηση από τον γιατρό μας και να μην τα αποδίδουμε στις αλλαγές του καιρού καθώς μπορεί να πρόκειται για την αρχή ενός ρευματικού νοσήματος που με την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία δεν θα επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητά μας.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *