Θρέψτε το αίμα: Βελτιώνοντας το, βελτιώνεται και η υγεία

Θρέψτε το αίμα: Βελτιώνοντας το, βελτιώνεται και η υγεία

Θρέψτε το αίμα: Βελτιώνοντας το, βελτιώνεται και η υγεία

Γράφτηκε από την Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά Θρέψτε το αίμα: Βελτιώνοντας το, βελτιώνεται και η υγεία

Η υγεία, η ευεξία και η ζωντάνια μας εξαρτάται από το αίμα μας.
Το αίμα τροφοδοτεί τους ιστούς και τα όργανα με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αν το αίμα δεν έχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά δεν μπορεί να τροφοδοτήσει τον οργανισμό.

Το αίμα σας τροφοδοτεί κάθε κύτταρο, ιστό, τους αδένες, τα όργανα, και τα συστήματα οργάνων στο σώμα σας.

Τρόποι για να βελτιώσετε το αίμα σας…

Άσκηση.

 

Ο καλύτερος τρόπος για να οικοδομήσετε πλούσιο σε οξυγόνο αίμα είναι η άσκηση. Βοηθά την αντλία αίματος της καρδιάς, να φέρνει φρέσκο οξυγονωμένο αίμα.

 

Αναπνεύστε βαθιά.

Η βαθιά αναπνοή φέρνει περισσότερο οξυγόνο στους πνεύμονές σας και το αίμα σας οξυγονώνεται.

 

 

Τρώτε περισσότερα όσπρια.

Τα όσπρια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, και μειώνουν την κακή χοληστερόλη (LDL) και τα τριγλυκερίδια.

 

Πάρτε επαρκή σίδηρο.

Ο σίδηρος αποτελεί το κέντρο του μορίου της αιμοσφαιρίνης. Πολλές γυναίκες προεμμηνοπαυσιακές έχουν ανεπαρκή σίδηρο και μπορεί να χρειάζονται συμπληρώματα. Επειδή η περίσσεια σιδήρου μπορεί να είναι επικίνδυνη, να ελέγχετε την φερριτίνη.
Μερικά τρόφιμα που είναι καλές πηγές σιδήρου: φακές, φασόλια, δαμάσκηνα, πράσινα λαχανικά και βόειο κρέας.

 

 

Πάρτε ένα συμπλήρωμα βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Η Β-βιταμίνες του συμπλέγματος Β-6, Β-12 και το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητες για να μειώνουν το ποσό της ομοκυστεΐνης στο αίμα σας. Τα υψηλά επίπεδα της ομοκυστεΐνης συνδέονται με αρτηριακή απόφραξη και καρδιακή νόσο.

 

Τρώτε λαχανικά.

Η χλωροφύλλη είναι η θρεπτική ουσία που δίνει στα λαχανικά το πράσινο χρώμα τους. Είναι πολύ παρόμοιο με το μόριο της αιμοσφαιρίνης. Η ενίσχυση της πρόσληψης των λαχανικών σε συνδυασμό με τον επαρκή σίδηρο βοηθούν να ενισχυθεί το αίμα σας.

Διαβάστε Επίσης  Τι σχέση έχει η δυσλεξία με την όραση

 

Να τρώτε καυτερά.

Το πιπέρι καγιέν (Cayenne) βοηθά στον καθαρισμό στο αίμα, διεγείρει την καρδιαγγειακή δραστηριότητα και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Προσθέστε το στο φαγητό σας καυτερά και αποκτήστε ισχυρότερο καρδιαγγειακό σύστημα.

 

Πίνετε χυμό αλόης.

Η Aloe Vera ενισχύει το αίμα. Καθαρίζει τις αρτηρίες και είναι αντιφλεγμονώδης. Είναι επίσης πλούσια σε αμινοξέα, ένζυμα, χλωροφύλλη, βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία όλα είναι τροφή για το αίμα.

 

Πίνετε άφθονο νερό.

Το αίμα αποτελείται κυρίως από νερό και χρειάζεται νερό για να αναπληρωθεί.
Το νερό έτσι γίνεται και θεραπευτικό, αρκεί βέβαια να είναι ΚΑΘΑΡΟ

Σταματήστε το κάπνισμα.

Το κάπνισμα μολύνει το αίμα…

 

Να χρησιμοποιείτε βιολογικά καλλυντικά.

Οι λοσιόν, οι κρέμες, και τα καλλυντικά απορροφούνται άμεσα από το δέρμα στο αίμα. Αν τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε περιέχουν τοξικά συστατικά, τα περνάτε στο αίμα σας.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα καθαριστικά/απορρυπαντικά

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε “αρωματικά χώρου”.

Τα προϊόντα αυτά είναι γεμάτα από επιβλαβή συστατικά που περνούν στο αίμα σας απευθείας μέσω των κυψελίδων στους πνεύμονες και εναποτίθενται στο δέρμα και απορροφώνται άμεσα στην κυκλοφορία του αίματος. Είναι φορτωμένα με καρκινογόνα συστατικά και αρσενικό που διαταράσσει τις ορμόνες και μεταλλαξιογόνες ουσίες που βλάπτουν το γενετικό υλικό.

και το πρόβλημα δεν εντοπίζετε μόνο στα αρωματικά χώρου, αλλά σε όλα όσα περιέχουν επιβλαβή συστατικά:

Χρησιμοποιήστε ρίζα πικραλίδας/ταραξάκο.

Η ρίζα πικραλίδας έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει το ήπαρ με καθαρισμό του αίματος. Η ρίζα πικραλίδας μπορεί να μαγειρευτεί και να καταναλωθεί σε σούπες, βραστά και τσάι, καφέ και ποτό.

 

Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Διαβάστε Επίσης  Το κοινό κρυολόγημα μπορεί να εμποδίσει γρίπη και κορωνοϊό

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και φυτοθρεπτικά συστατικά που χτίζουν το αίμα και τη μείωση της αρτηριακής πλάκας, που τους καθιστά απαραίτητη συμμάχους στο αίμα και την καρδιαγγειακή υγεία.Θρέψτε το αίμα: Βελτιώνοντας το, βελτιώνεται και η υγεία

 

Ρίζα σαρσαπαρίλλα-Smilax officinalis.

Η ρίζα που αρωματίζει την μπύρα έχει αποδειχθεί ότι έχει μικροβιακές ουσίες οι οποίες μπαίνουν στην κυκλοφορία του αίματος. Περιέχει σαπωνίνες που έχουν φυσικές αντιβιοτικές ιδιότητες. Μπορεί να ληφθεί ως φυτικό βάμμα (εκχύλιση με βάση το οινόπνευμα), τσάι, ή σε μορφή κάψουλας.

Τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες.

Η έρευνα δείχνει ότι μια διατροφή πλούσια σε διαλυτές ίνες είναι αποτελεσματική στην εξάλειψη της συσσώρευσης των αθηρωματικών πλακών στις αρτηρίες.

 

Ακολουθείστε μια αλκαλική δίαιτα.

Το pH του αίματος είναι φυσιολογικά 7.365, αλλά από τη διατροφή μας, σχηματίζονται οξέα μπορεί να προκαλέσει η ισορροπία να μετατοπιστεί ελαφρώς υπέρ της οξύτητας,και προκαλούνται ουλές στα τοιχώματα των αρτηριών. Μειώστε τη ζάχαρη, το κρέας και τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώτε λαχανικά (σχεδόν όλα τα λαχανικά είναι αλκαλικά, φρούτα όπως αβοκάντο, νωπά καρύδα, λεμόνια, λάιμ και γκρέιπφρουτ, όσπρια όπως φακές, φασόλια και σόγια, ξηρούς καρπούς και σπόρους, όπως αμύγδαλα, σπόρους κολοκύθας, και σουσάμι και δημητριακά, όπως το φαγόπυρο και το κινόα.

 

Κάντε έλεγχο αίματος για σίδηρο, φερριτίνη, βιταμίνη B12 και φυλλικό οξύ αν αισθάνεστε κουρασμένοι…
Τα συμπληρώματα διατροφής για το αίμα είναι τα αντιοξειδωτικά, ο σίδηρος, το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη Β12.

Ποιοι χρειάζονται τα συμπληρώματα διατροφής για το αίμα

Όσοι έχουν παθολογικές τιμές των παραπάνω βιταμινών στο αίμα τους (ανεπάρκεια), αλλά και οι αθλητές που χρειάζονται μεγάλη οξυγόνωση των ιστών τους για καλύτερες αθλητικές επιδόσεις.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *