Φαγούρα στα χέρια: Οι δύο πιθανές αιτίες

Η φαγούρα είναι ένα ενοχλητικό σύμπτωμα που χρήζει διερεύνησης, καθώς αν συνεχίζετε να ξύνετε το επίμαχο σημείο αναζητώντας πρόσκαιρη ανακούφιση, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να επιτείνετε τον ερεθισμό.Φαγούρα στα χέρια: Οι δύο πιθανές αιτίες

Το έντονο ξύσιμο μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό και επιμόλυνση του δέρματος, λόγω της μεταφοράς μικροβίων από τα δάκτυλα και τα νύχια.

Δυσιδρωσικό έκζεμα
Αν νιώθετε έντονη φαγούρα στα δάκτυλα που συνοδεύεται από ερεθισμό και ξεφλούδισμα είναι πιθανό να πάσχετε από δυσιδρωσικό έκζεμα.

Διαβάστε Επίσης  Εξαπλώνεται ο ιός του Δυτικού Νείλου: 11 θάνατοι, 107 κρούσματα στη χώρα μας

Oφείλεται κυρίως στην αυξημένη εφίδρωση, αλλά επιτείνεται από το στρες. Οι πάσχοντες ταλαιπωρούνται περισσότερο το καλοκαίρι, επειδή ιδρώνουν πιο πολύ.

H πάθηση αντιμετωπίζεται με τη χορήγηση της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής (σε μικρότερο βαθμό το δυσιδρωσικό έκζεμα εμφανίζεται και στα δάκτυλα των ποδιών).

 

Επαφή με κάποιο αντικείμενο
Eίναι πιθανό να πιάσατε κάποιο αντικείμενο ή να ήρθατε σε επαφή με μια ουσία που ερέθισε το δέρμα σας προκαλώντας έντονο κνησμό, ερυθρότητα και ξεφλούδισμά του.

Διαβάστε Επίσης  Η φράουλα σύμμαχος μας ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Tα αντικείμενα και οι ουσίες που ενοχοποιούνται είναι πολλές: τα απορρυπαντικά, τα επινικελωμένα σκεύη οικιακής χρήσης, τα ψαλίδια, τα ρολόγια, τα νομίσματα, τα φο μπιζού.

Εκτός από την αγωγή που θα ακολουθήσετε για την αντιμετώπιση της δερματίτιδας, πρέπει να κάνετε και ένα δερματικό έλεγχο (πατς τεστ) για τον εντοπισμό και την αποφυγή της ένοχης ουσίας (π.χ., άρωμα, μέταλλο).

Φαγούρα στα χέρια: Οι δύο πιθανές αιτίες

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *