Λέκκας για σεισμό στην Εύβοια: Υπαρκτή η πιθανότητα για μεγαλύτερη δόνηση στην περιοχή

Λέκκας για σεισμό στην Εύβοια: Υπαρκτή η πιθανότητα για μεγαλύτερη δόνηση στην περιοχή

Για τον ισχυρό σεισμό 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια μίλησε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Ο κ.Λέκκας σημείωσε πως αν και μικρή, είναι η υπαρκτή η πιθανότητα για μεγαλύτερο σεισμό στην περιοχή.

«Εξαιρετικά μικρή η πιθανότητα για μεγαλύτερο σεισμό. Το ρήγμα μπορεί να δώσει έως 6 Ρίχτερ αλλά οι πιθανότητες είναι μικρές. Η πρόγνωση των σεισμών είναι αδύνατη, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε».

Διαβάστε Επίσης  «Βουτιά» άνω των 10 βαθμών στη θερμοκρασία και χιόνια στα ορεινά - Πότε έρχεται το κρύο

Όπως είπε, οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να υπακούν τις εντολές της αυτοδιοίκησης και να αποφεύγουν σπίτια και κατασκευές που έχουν υποστεί ζημιές.

«Να μη διαμένουν σε σπίτια που έχουν υποστεί μικροζημιές. Να προσέχουν όταν διέρχονται μπροστά από ετοιμόρροπα κτίρια και να δίνουν βάση και να υπακούν στις εντολές της αυτοδιοίκησης», τόνισε, ενώ με σκωπτικό ύφος ανέφερε:

«Να μην ενδίδουν σε φήμες που μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά από το ίδιο το σεισμικό φαινόμενο».

Διαβάστε Επίσης  Πώς έγινε η τραγωδία στον ΗΣΑΠ με τον νεκρό εργάτη: Σύγκρουση με βλάβη στα φρένα

«Δεν ενεργοποιεί άλλα ρήγματα»

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών σημείωσε πως η Αθήνα είναι ασφαλής από τη σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια, καθώς η ένταση του σεισμού δεν μπορεί να «ξυπνήσει» γειτονικά ρήγματα.
«Από αυτήν τη δόνηση, τα ρήγματα που γειτνιάζουν με της Αττικής δεν έχουν τη δυνατότητα να τα διεγείρουν. Αν ο σεισμός ήταν 6.5 Ρίχτερ και πάνω, θα υπήρχε αυτή η δυνατότητα».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *