Παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες δίπλες

Παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες δίπλες

Φτιάχνουμε παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες δίπλες τραγανές και μελωμένες! Συνταγή για ζύμη για δίπλες με ούζο που είναι σαν του ζαχαροπλαστείου.

Υλικά

Γάλα Φρέσκο 3 φλιτζάνια του νες
Αυγα 3
Βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
Ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 2 φλιτζάνια περίπου σκληρό
Ουζο 1 ποτηράκι του λικέρ
Για το σιρόπι
Μελι 2 φλιτζάνια
Νερό 1 1/2 φλιτζάνι

 

Για τις συγκεκριμένες Χριστουγεννιάτικες δίπλες δεν θα βάλουμε νερό αλλά ούζο, όπως θέλει η ελληνική παράδοση και θα τις απολαύσουμε με ένα πανεύκολο σιρόπι από νερό και μέλι. Ξεχειλίζουν γλύκα, είναι τραγανές και θα σας θυμίσουν τις δίπλες που τρώγατε μικροί από την γιαγιά σας.

 

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις Χριστουγεννιάτικες δίπλες

Αρχικά χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά, την ζάχαρη, το φρέσκο γάλα, το βούτυρο και το ούζο. Προσθέτουμε το σκληρό αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά, καθώς δουλεύουμε την ζύμη μας παράλληλα και σταματάμε όταν πάρουμε μία ζύμη που μπορεί να ανοιχτεί σε φύλλο. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Διαβάστε Επίσης  Παραδοσιακό παστίτσιο

Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε το φύλλο σε μικρότερα τετράγωνα κομμάτια με ροδελάκι ή ένα κοφτερό μαχαίρι. Αφήνουμε να ξεκουραστούν και πάλι. Τις τυλίγουμε με δύο πιρούνια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ηλιέλαιο μέχρι να κάψει.

Έπειτα βυθίζουμε μέσα μερικές δίπλες και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν. Μόλις οι δίπλες είναι έτοιμες τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε αρχικά το νερό για το σιρόπι και στην συνέχεια ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Διαβάστε Επίσης  Tσερέπα! Το παραδοσιακό φαγητό της Ιθάκης

Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι τις καυτές δίπλες και τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές στο σιρόπι για να ρουφήξει καλά. Τις πασπαλίζουμε με καρύδια αν θέλουμε και κανέλα.

 

Tips για τις Χριστουγεννιάτικες δίπλες

Μπορούμε να προσθέσουμε και επιπλέον μέλι στο σερβίρισμα. Αυτή η δόση βγάζει πολλές δίπλες. Αν θέλουμε λιγότερες, μειώνουμε την δοσολογία των υλικών. Για παράδειγμα 1 αυγό, 1 φλιτζάνι γάλα κλπ.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *