“Γκρεμίζεται” η Κιβωτός του Κόσμου – Σφίγγει ο κλοιός για το “προβεβλημένο στέλεχος” της ΜΚΟ

"Γκρεμίζεται" η Κιβωτός του Κόσμου - Σφίγγει ο κλοιός για το "προβεβλημένο στέλεχος" της ΜΚΟΚαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου με τις καταγγελίες ατόμων που είχαν φιλοξενηθεί στις δομές της ΜΚΟ να πληθαίνουν.

Στον Βόλο είναι σε εξέλιξη δύο εισαγγελικές έρευνες σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου. Εκτός από την γνωστή καταγγελία του 19χρονου, από την εισαγγελία γίνεται έρευνα για ξυλοδαρμό και κακοποίηση ανηλίκων σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος. Αφορά ξυλοδαρμό κατά τριών παιδιών και είχε γίνει επώνυμα στον Βόλο.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα ο ξυλοδαρμός έγινε από πρόσωπο που ήρθε στον Βόλο από την Αθήνα.

Σύμφωνα εξάλλου με την Καθημερινή την Παρασκευή δόθηκε κατάθεση στην Ασφάλεια Αττικής από ανήλικο αγόρι, που φιλοξενείται σε δοµή της «Κιβωτού» στη Χίο, το οποίο κατήγγειλε ότι έγινε µάρτυρας σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου συγκατοίκου του από το ίδιο µέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που κατονόμασε και ο 19χρονος. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο 19χρονος πρόκειται για προβεβλημένο μέλος της ΜΚΟ.

Το περιστατικό στη Χίο συνέβη το 2021, µε τον ανήλικο αυτόπτη µάρτυρα, πάντως, να αρνείται να καταθέσει τότε στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς ενδεχομένως να φοβόταν. Η δηµοσιοποίηση της υπόθεσης, ωστόσο, και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων δηµιούργησε νέα δεδοµένα στην υπόθεση, µε τα στελέχη της αστυνοµίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να διατυπώνουν την εκτίµηση πως ο αριθµός των καταγγελιών για κακοποιητικές συµπεριφορές θα αυξηθεί το επόµενο διάστηµα.

Διαβάστε Επίσης  Τα συγκλονιστικά θαύματα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου!

Πατέρας Αντώνιος: “Ανυπόστατα ψεύδη”

Από την πλευρά του, ο πατέρας Αντώνιος μίλησε στην ΕΡΤ και πήρε θέση για όσα έχουν δει το “φως” της δημοσιότητας μέχρι στιγμής κάνοντας λόγο για ανυπόστατα ψεύδη

“Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι αγανακτισμένος”, είπε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου.

“Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ξαφνικά ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθένα χωρίς αποδείξεις και έλεγχο” τόνισε και ζήτησε σεβασμό, καθώς στην Κιβωτό του Κόσμου ζουν πολλά παιδιά.

Διαβάστε Επίσης  Η Ντόρα Μπακογιάννη διαγνώστηκε με καρκίνο – «Είμαι αποφασισμένη να νικήσω»

Στην ΕΡΤ μίλησε και η πρεσβυτέρα η οποία τόνισε πως υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες και ότι τα παιδιά που μίλησαν στις Αρχές μπορεί να είναι υποκινούμενα.

“Ήθελα να σας πω κι εγώ κάτι, σαν πρόεδρος της Κιβωτού να εκφράσω την αγανάκτηση και τη λύπη του συμβουλίου μας. Αυτό το θέμα πήρε τόσο φοβερές διαστάσεις, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε κάτι. Την καταγγελία τη μάθαμε χθες το μεσημέρι από τα κανάλια”, σχολίασε.

“Είμαστε δύο άνθρωποι που δώσαμε τη ζωή μας, δουλεύουμε 25 χρόνια με παιδιά και κανείς δεν βρέθηκε να πει κάτι για εμάς. Οι δομές μας έχουν υποστεί ελέγχους από παντού. Είμαι αγανακτισμένη”, είπε.

“Όλα αυτά που βγαίνουν είναι ανυπόστατα. Βάλλεται ένας οργανισμός, επειδή κάποιο παιδί είχε την κακία να πάει να καταθέσει αυτό το πράγμα” συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι κάποια παιδιά εκδικούνται λόγω του ότι δεν τους επετράπη η παραβατική συμπεριφορά στην Κιβωτό.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *