Αρπαγή Ν. Μαυρίκου: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει»

Αρπαγή Ν. Μαυρίκου: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 51χρονος επιχειρηματίας ενδέχεται να έχει αντιμετωπίσει την ίδια εφιαλτική κατάσταση και στο πρόσφατο παρελθόν

Όλα τα σενάρια εξετάζει η Αστυνομία για την εξέλιξη της υπόθεσης σχετικά με την αρπαγή του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 51χρονος επιχειρηματίας ενδέχεται να έχει αντιμετωπίσει την ίδια περιπέτεια και στο πρόσφατο παρελθόν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης «Real News», ο Νίκος Μαυρίκος ενδεχομένως να έχει υπάρξει θύμα ολιγοήμερης απαγωγής πριν από 3 χρόνια.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας “J.M. Dolphin” φέρεται να κρατήθηκε για λίγες μόνο ημέρες από άγνωστα πρόσωπα και κατόπιν να απελευθερώθηκε. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Μαυρίκος αφέθηκε τότε ελεύθερος μετά την πληρωμή στους απαγωγείς ενός ποσού που έφτανε το 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Αυτή τη φορά, όμως, τα δεδομένα δείχνουν προς διαφορετική κατεύθυνση, καθώς όσο κυλά ο χρόνος τόσο μειώνεται το σενάριο της απαγωγής και αυξάνεται εκείνο της εκδίκησης. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει καμία προσπάθεια επικοινωνίας με την οικογένεια του επιχειρηματία και έτσι οι διωκτικές αρχές εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να μην υπάρξει αίτημα για λύτρα.

Διαβάστε Επίσης  Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Παρασκευή (21/7/2023 ) στην Αττική

Εν τούτοις, η προβολή της υπόθεσης από τα μέσα ενημέρωσης, σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις μελών της οικογένειας Μαυρίκου στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενδέχεται να έχει προκαλέσει την καθυστέρηση μιας πιθανής επικοινωνίας από τους δράστες. Έτσι, έχουν γίνει συστάσεις στα μέλη της οικογένειας να αποφύγουν τις επόμενες μέρες τις εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Ο επιχειρηματίας απήχθη το πρωί της περασμένης Πέμπτης, λίγο πριν από τις 09:00, όταν βγήκε από το σπίτι του και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του στην ακτή Θεμιστοκλέους. Οι τέσσερις δράστες λειτούργησαν αστραπιαία. Έπιασαν χειροπόδαρα το θύμα τους και το πέταξαν σε ένα μπλε τζιπάκι, προτού καλά καλά προλάβει να αντιδράσει. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, αφήνοντας την Αστυνομία με ελάχιστα στοιχεία για να λύσουν τον γρίφο.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί πρέπει να σταματήσετε να τυλίγετε το τυρί με μεμβράνη

Επίσης, στο «μικροσκόπιό» τους έχει μπει το υλικό από τις κάμερες, αλλά και οι καταθέσεις των μαρτύρων που ίσως δώσουν κάποιο στοιχείο για την ταυτότητα των δραστών ή τα κίνητρά τους.

Τώρα έχουμε συγκεντρώσει υλικό από δεκάδες κάμερες ασφαλείας την επίμαχη χρονική περίοδο όπου και ενδεχομένως να πέρασε μπροστά από αυτές το όχημα των απαγωγέων. Αν και γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα μπλε σκούρο μεγάλο αυτοκίνητο δεν είναι ακόμη 100% Ξεκάθαρο αν αυτό είναι τύπου SUV ή ποια είναι η μάρκα του.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν το επαγγελματικό περιβάλλον του 51χρονου επιχειρηματία, τις μεγάλες συμφωνίες που έκανε τους τελευταίους μήνες αλλά και τις οικονομικές του συναλλαγές, αναζητώντας το κλειδί που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση της κινηματογραφικής αρπαγής στην «καρδιά» του Πειραιά

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *