Έτσι θα σταματήσετε να κάνετε αρνητικές σκέψεις

 

Έτσι θα σταματήσετε να κάνετε αρνητικές σκέψεις

Έτσι θα σταματήσετε να κάνετε αρνητικές σκέψεις

 

Ο Todd Kashdan, PhD, συγγραφέας του «The Upside of Your Dark Side» μας αποκαλύπτει μερικές στρατηγικές για να απαλλαγούμε από τις αρνητικές σκέψεις.

Ζήσε με τον κανόνα των 15 λεπτών

Αντί να βασανίζεσαι με κάποιο θέμα για ώρες, βάλε ένα χρονικό πλαίσιο. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Behavior Modification ερευνητές βρήκαν πως οι άνθρωποι που όριζαν ένα συγκεκριμένο χρόνο και μέρος κάθε μέρα όπου τους «επιτρεπόταν» να ανησυχούν μπορούσαν τελικά να μειώσουν το άγχος τους.

Διαβάστε Επίσης  Έχετε νεύρα; Δείτε τι πρέπει να φάτε

Λύσε, μην αγχώνεσαι

Όταν οι άνθρωποι μηρυκάζουν μια σκέψη, τείνουν να σκέφτονται αφηρημένα. Οπότε, αντί για το «άκουσα μια φήμη για απολύσεις στη δουλειά», σκέφτονται «θα χάσω τη δουλειά μου», με αποτέλεσμα να αγχώνονται περισσότερο. Προσπάθησε να σκεφτείς πιο συγκεκριμένα, προτείνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έξιτερ στην Αγγλία. Συγκεντρώσου στις λεπτομέρειες που γνωρίζεις και σκέψου ένα πλάνο για το πώς θα προχωρήσεις.

 

Προσπάθησε να το διασκεδάσεις

Να μια φορά που προπονήσεις όπως το kickboxing ή οι πολεμικές τέχνες δε βοηθούν. Ο λόγος; «Δραστηριότητες που σε ενθαρρύνουν να είσαι μαχητική όταν είσαι αναστατωμένη εκπαιδεύουν τον εγκέφαλό σου να συσχετίσει τα συναισθήματα της αναστάτωσης με την επιθετικότητα» εξηγεί ο Arthur Markman, PhD, καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Διαβάστε Επίσης  Τα μάτια μαρτυρούν πότε λέμε ψέματα ή αλήθεια

Βρες παρέα

Προγραμμάτισε να βρεθείς με φίλους. Το να είσαι με ανθρώπους που συμπαθείς σου αποσπά την προσοχή και οι περισπασμοί σε βγάζουν από τον κύκλο μηρυκασμού. Φρόντισε όμως να μην αρχίσεις να λες στους φίλους σου αυτά που σε απασχολούν!

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *