Σκόρδο: Η πενικιλίνη της Φύσης~Πως να το χρησιμοποιείς για μέγιστη δράση

Σκόρδο: Η πενικιλίνη της Φύσης~Πως να το χρησιμοποιείς για μέγιστη δράση

Σκόρδο: Η πενικιλίνη της Φύσης ~ Πως να το χρησιμοποιείς για μέγιστη δράση

Το σκόρδο και ο πολύτιμος κανόνας των “10 λεπτών”

ΒΟΤΑΝΑ

Είναι η εποχή των κρυωμάτων και της γρίπης και όλοι γνωρίζουμε ότι το σκόρδο είναι η απάντηση της φύσης σχεδόν στα περισσότερα προβλήματα που μας απασχολούν.

Το πιο δραστικό συστατικό στο σκόρδο είναι η allicin, η οποία κάνει θαύματα.

Τρεις σκελίδες σκόρδου έχουν αρκετή allicin για να παρέχουν στο σώμα μας την ίδια αντιβακτηριακή δράση με την τυπική δόση της πενικιλίνης, χωρίς παρενέργειες
Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι το σκόρδο είναι γνωστό ως η “πενικιλίνη της φύσης”

Ωστόσο, πολλές φορές ο τρόπος που χρησιμοποιούμε το σκόρδο δεν μας προσφέρει τις θαυμάσιες ιδιότητές του και η θεραπευτική του αξία καταστρέφεται

Διαβάστε Επίσης  Αγγούρι: Αυτά είναι τα πιο σημαντικά οφέλη του

-και ας δούμε γιατί

Η ένωση αλλισίνη-allicin δεν είναι πάντοτε παρούσα στο σκόρδο, αλλά σχηματίζεται μόνο όταν υπάρξει ρήξη των ιστών του,για παράδειγμα, όταν κόβουμε ή πολτοποιούμε μια σκελίδα σκόρδο.

Το σκόρδο περιέχει ένα θειούχο αμινοξύ την αλλιίνη-alliin και ένα ένζυμο την αλλιινάση-alliinase. Όταν πολτοποιούμε και τεμαχίζουμε το σκόρδο, η αλιίνη και η αλιινάση αντιδρούν μεταξύ τους και παράγουν την πολύτιμη ουσία αλλισίνη.

Εδώ όμως χρειάζεται προσοχή, διότι οι ουσίες αυτές του σκόρδου για να αντιδράσουν χρειάζονται χρόνο και ο χρόνος αυτός είναι τα περίφημα 10 λεπτά

Έτσι όταν συνθίβουμε το σκόρδο χρειάζονται 10 λεπτά ώστε η αλλιίνη-alliin και η αλλιινάση-alliinase να αντιδράσουν και να δώσουν την αλλισίνη-allicin.
Όταν η αλλισίνη-allicin δημιουργηθεί δεν πρέπει να παραμείνει πολύ ώρα εκτεθειμένη στον αέρα διότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα ασταθή ένωση.

Διαβάστε Επίσης  Πώς χρησιμοποιείτε ασπιρίνη για την απομάκρυνση των κάλων;

Προσθέτουμε λοιπόν πάντα πολτοποιημένο το σκόρδο μας στα φαγητά μας και πάντα 10 με 15 λεπτά μετά την πολτοποίησή του για να έχουμε το μέγιστο της δύναμής του.

Η αλλισίνη-allicin έχει πολλές και ισχυρότατες ιδιότητες συμπεριλαμβανομένων των

ανοσοδιεγερτικών,
αντιβακτηριακών,
αντιφλεγμονωδών,
αντικαρκινικών,
αντιοξειδωτικών και
αντιβιοτικών.

 

Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε πως το μαγείρεμα καταστρέφει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του σκόρδου, εάν θέλουμε να εμποδίσουμε την ολική καταστροφή των θρεπτικών συστατικών του, το πολτοποιούμε και το αφήνουμε 10 λεπτά πριν το μαγειρέψουμε σε πολύ χαμηλή θερμότητα και για πολύ λίγη ώρα.

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση