Η Γη της Ελιάς: Η στάχτη του Ιάκωβου στα νερά της Μάνης

Η Γη της Ελιάς: Η στάχτη του Ιάκωβου στα νερά της Μάνης

Ο Ιάκωβος Βρεττάκος έχασε τη ζωή του, με τις στάχτες του να σκορπίζονται σε όλη την περιβόητη “γη της ελιάς”. Στο χθεσινό επεισόδιο, η Ιουλία και ο Ισίδωρος έμαθαν πως ο αγαπημένος τους αδελφός έχασε τη ζωή του με έναν άδοξο τρόπο Η Γη της Ελιάς: Η στάχτη του Ιάκωβου στα νερά της Μάνης

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

 

Όλα γύρω τους κατέρρευσαν. Ο Λυκούργος άφησε στην οικογένεια Βρεττάκου τη διαθήκη του Ιακώβου, αλλά και γράμματα, στα οποία ο αγαπημένος τους αδελφός περιγράφει πτυχές του εαυτού του που οι άλλοι δε γνώριζαν.

Όλοι ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν τον νεκρό. Συγκεντρώνονται σε ένα ψηλό σημείο της πόλης, σε έναν γκρεμό που από κάτω έχει θάλασσα. Ο Ιάκωβος λάτρευε το συγκεκριμένο μέρος, λάτρευε τον τόπο του..

Η Γη της Ελιάς: Ο Σωκράτης Δρακόπουλος και επίσημα από σήμερα στην σειρά

 

Διαβάστε Επίσης  Ο Παράδεισος των Κυριών: Αυτό είναι το τέλος της σειράς με την είσοδο του Δημήτρη

Η Ιουλία, δακρυσμένη, παίρνει το βάζο με τις στάχτες και το σκορπά σε όλη τη θάλασσα. Πίσω της βρίσκεται η οικογένεια δακρυσμένη. Ο Λυκούργος, η Χάιδω, ο Αποστόλης, άνθρωποι εκτός οικογενείας που αγάπησαν τον Ιάκωβο, επισκέφτηκαν το σημείο για να πουν το τελευταίο τους αντίο.

Οι στάχτες του Ιακώβου σκορπίζονται σε όλη τη θάλασσα και ο αποχαιρετισμός αυτός κόβει την ανάσα, στην γη της ελιάς.

Παράδεισος των Κυριών: Η Αμαλία μαζεύει τα πράγματα της και φεύγει

 

Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο;

Ο θάνατος του Ιάκωβου συγκλονίζει την οικογένεια Βρεττάκου αλλά και τους αγαπημένους του φίλους. Ο Λυκούργος δίνει από ένα γράμμα στον Ισίδωρο, τον Μάνο και την Ιουλία, με τις τελευταίες επιθυμίες του Ιάκωβου και την ευχή του να σκορπιστεί η τέφρα του στην Καρδαμύλη. Στα επόμενα επεισόδια (30-33) της σειράς, Η Γη της Ελιάς, η περιουσία του περνά στα χέρια της Ιουλίας, η οποία είναι απαρηγόρητη από τον χαμό του αδελφού της. Ο Λυκούργος παραδίδει ένα γράμμα και στην Αθηνά που συγκλονίζεται με τα νέα και τον αποχαιρετισμό του.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Η Μυρτάλη μαθαίνει για το μαγείρεμα της διαθήκης

Παγιδευμένοι: Ο θάνατος της Μυρτώς δεν ήταν τίποτα – Όλα όσα έρχονται

Ο θάνατος του Ιάκωβου συγκλονίζει την οικογένεια Βρεττάκου αλλά και τους αγαπημένους του φίλους. Ο Λυκούργος δίνει από ένα γράμμα στον Ισίδωρο, τον Μάνο και την Ιουλία, με τις τελευταίες επιθυμίες του Ιάκωβου και την ευχή του να σκορπιστεί η τέφρα του στην Καρδαμύλη.

Η περιουσία του περνά στα χέρια της Ιουλίας, η οποία είναι απαρηγόρητη από τον χαμό του αδελφού της. Ο Λυκούργος παραδίδει ένα γράμμα και στην Αθηνά που συγκλονίζεται με τα νέα και τον αποχαιρετισμό του.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *