Η Γη της Ελιάς – Μαργαρίτα: «Η Αθηνά δεν μπήκε στον πειρασμό να ενδώσει»

Η Γη της Ελιάς – Μαργαρίτα: «Η Αθηνά δεν μπήκε στον πειρασμό να ενδώσει»Η Μαργαρίτα Τυπάλδου – σε ένα από τα επόμενα επεισόδια στη Γη της Ελιάς – θα συγκλονίσει, με τα όσα θα πει στην κατάθεσή της υπέρ της Αθηνάς, το ακροατήριο του δικαστηρίου.

Η Μαργαρίτα καταθέτει και τα λόγια της κάνουν αίσθηση στο ακροατήριο

Πιο συγκεκριμένα, η επιστήθια φίλη της Αθηνάς Νομικού καταθέτει ενώπιον του δικαστηρίου και τα λόγια της κάνουν αίσθηση στο ακροατήριο που παρακολουθεί τη δίκη με κομμένη την ανάσα. Θα δούμε λοιπόν τη Μαργαρίτα να ορκίζεται στο Ευαγγέλιο και να λέει τα εξής:

«Ζητώ συγνώμη κυρία Πρόεδρε, αλλά ούτε στους πιο τρομακτικούς μου εφιάλτες δεν φανταζόμουν ότι θα βρισκόμουν κάποια στιγμή σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα και σ’ αυτήν την θέση. Καλούμε να καταθέσω για την υπεράσπιση της πρώτης μου ξαδέλφης της Αθηνάς η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε άνθρωπο. Και να πω τι; Ότι είναι καλός άνθρωπος, ότι ποτέ δεν θα σκότωνε;»

«Αυτά ξέρω ότι σας τα είπαν κι άλλοι μάρτυρες κατά κόρον! Και είναι όλα σωστά. Τέτοιος και ακόμα καλύτερος άνθρωπος είναι η Αθηνά. Εγώ, λοιπόν, θα σας πω κάποια πράγματα που ξέρω από πρώτο χέρι. Και πρώτα από όλα, για την περιβόητη, πλέον, σχέση της Αθηνάς με τον δολοφονημένο Δημήτρη Καπράλο.»

Διαβάστε Επίσης  Σασμός – Γη της Ελιάς – Μαύρο Ρόδο – Παγιδευμένοι: Πότε τελειώνουν και τα spoilers για το τέλος

«Ναι, υπήρξαν ένα διάστημα εραστές. Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, για τις οποίες πιστεύω ότι θα σας μιλήσει η ίδια η οποία αναγκάστηκε να τον παρουσιάσει σαν γιο της. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που θα κριθεί από την κοινωνία.»

«Η ίδια έχει κρίνει ήδη πάρα πολύ αυστηρά τον εαυτό της και το θεωρεί το πιο μεγάλο σφάλμα της ζωής της. Πήγε να το διορθώσει όταν ίσως δεν χρειαζόταν καν, αλλά τότε έμπλεξε με τον σάπιο χαρακτήρα του δολοφονημένου.»

«Μετά τον θάνατο του συζύγου της, τον απομάκρυνε από κοντά της. Τον έδιωξε από το σπίτι της, λίγες μέρες μετά την κηδεία του συγχωρεμένου του Ιπποκράτη Βρεττάκου ενώ θα μπορούσε να συνεχίσει το ψέμα της εκ του ασφαλούς πλέον.»

«Τότε αποκαλύφθηκε ο χαρακτήρας του Καπράλου. Άρχισαν οι εκβιασμοί. Η Αθηνά δεν μπήκε στον πειρασμό να ενδώσει. Μπορούσε να βρει πολλούς τρόπους ν’ αντιμετωπίσει τους εκβιασμούς, αν θέλετε λεφτά είχε, όμως ο χαρακτήρας της δεν της το επέτρεπε. Και ήρθαν τα τελεσίγραφα.»

«Η Αθηνά και πάλι δεν ενέδωσε. Ήταν αποφασισμένη να υποστεί τις συνέπειες της αποκάλυψης με την οποία την απειλούσε ο Καπράλος. Μου το είχε πει η ίδια «δεν με νοιάζει, Μαργαρίτα, ας βγει και ας τα πει όλα. Θα πουν, θα πουν, θα ξεχαστεί. Όμως δεν θα του κάνω την χάρη».

Διαβάστε Επίσης  Μόλις χθες επόμενα επεισόδια : 114 , 115 , 116 , 117 , 118

Έτσι κλείνει η Μαργαρίτα την κατάθεσή της, στη Γη της Ελιάς

«Αυτή ήταν η αντιμετώπιση της κι όχι να αρπάξει ένα όπλο και να πάει να τον σκοτώσει. Αυτό δεν θα το έκανε ποτέ η Αθηνά. Η μοίρα το θέλησε να βρεθεί στο λάθος μέρος, την λάθος στιγμή και τώρα είμαστε εδώ»

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα υποβάλλει το εξής ερώτημα στη Μαργαρίτα: «Κυρία μάρτυς, αφού δεν την ένοιαζε και είχε αποφασίσει ν’ αφήσει το θύμα να κάνει την αποκάλυψη, γιατί σηκώθηκε μέσα στην νύχτα και πήγε σπίτι του;»

Η Μαργαρίτα θα απαντήσει στον εισαγγελέα λέγοντας ότι η ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων είναι απρόβλεπτη ενώ παράλληλα θα προσθέσει τα εξής: «Με τις καθημερινές οχλήσεις την έφτασε στα όρια της. Από την περιγραφή της Αναστασίας, της οικιακής βοηθού της, για το τελευταίο τηλεφώνημα με τον Καπράλο, ξέρουμε ότι έφτασε στο «αμήν». Κι αποφάσισε να πάει να «καθαρίσει», όπως λέμε, με τον τρόπο της Αθηνάς. Ντόμπρα και σταράτα. Πρόσωπο με πρόσωπο. Με τον λόγο της και όχι με όπλα».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *