Μπισκότα σοκολάτας με πορτοκάλι και κανέλα

Μπισκότα σοκολάτας με πορτοκάλι και κανέλαΛιώνετε το βούτυρο σε ένα μπρίκι σε πολύ χαμηλή φωτιά (ή στα μικροκύματα) και το αφήνετε να κρυώσει. Μπισκότα σοκολάτας με πορτοκάλι και κανέλα

Υλικά

το ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 αβγό

½ φλ. μαύρη ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
3 γεμάτες κουταλιές κακάο σε σκόνη
1 κουταλιά γάλα
1 πρέζα αλάτι
½ φλ. σταφίδα σουλτανίνα
1 ½ φλ. αλεύρι + λίγο επιπλέον
125 γρ. βούτυρο
½ φλ. σταγόνες σοκολάτας

 

Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπρίκι σε πολύ χαμηλή φωτιά (ή στα μικροκύματα) και το αφήνετε να κρυώσει.

Διαβάστε Επίσης  Πιπεριές Φλωρίνης ψητές στο ξύδι και στο λάδι

Βάζετε το αβγό, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το κακάο, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και 1 φλ. αλεύρι στο πολυμίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ύστερα, προσθέτετε λίγο – λίγο το υπόλοιπο αλεύρι.

Αδειάζετε τη ζύμη σε μια λεκάνη και προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα σταφιδάκια και ζυμώνετε τη ζύμη να ενσωματωθούν. Αν κολλάει πολύ την πασπαλίζετε με αλεύρι και τη ζυμώνετε μέχρι που να μη κολλάει πια. Την πλάθετε σε μπάλα και την κρατάτε τυλιγμένη με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα.Μπισκότα σοκολάτας με πορτοκάλι και κανέλα

Διαβάστε Επίσης  Κοτόπουλο με σουσάμι

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210°C. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβετε σε μικρούς δίσκους με κουπ-πατ ή ένα ποτήρι.

Τους απλώνετε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα και βάζετε πάνω στον καθένα 6-7 σταγόνες σοκολάτας, πιέζοντάς τα ελαφρά για να κολλήσουν. Ψήνετε τα μπισκότα για 12 περίπου λεπτά στο φούρνο, τα ξεκολλάτε προσεχτικά και τα κρυώνετε πάνω σε σχάρα.

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *