Πώς πρέπει να καταναλώνουμε σωστά τη μπανάνα;

Πώς πρέπει να καταναλώνουμε σωστά τη μπανάνα;

Όπως είναι γνωστό, οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, πράγμα που σημαίνει πως συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του σώματός μας, όπως στην ισορροπία του pH, του νερού στο σώμα, την πίεση, την πέψη και τη σύσπαση των μυών.

Η διατροφολόγος Jennifer Maeng από τη Νέα Υόρκη υπογραμμίζει ωστόσο πως «όταν οι μπανάνες ωριμάζουν, η περιεκτικότητα σε ίνες μειώνεται, κάνοντας τη μπανάνα περισσότερο απλή ζάχαρη που μπορεί να επηρεάζει το σάκχαρο και πιθανώς να προκαλέσει ελαφριά κούραση». Συνεπώς, οφείλεις να το ξανασκεφτείς αν θα φας τη μπανάνα λίγο πριν τη γυμναστική ως σνακ, καθώς η κούραση δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος κατά την άσκηση.

Διαβάστε Επίσης  Τρώτε ρόδια. Κάνουν καλό στην καρδιά, την πίεση, την χοληστερίνη, κατά του καρκίνου και της στυτικής δυσλειτουργίας

Από τη στιγμή που η κατανάλωση της μπανάνας μπορεί να επηρεάσει τον οργανισμό σου, η αλήθεια είναι πως δεν αποτελεί την καλύτερη λύση για πρωινό. Σσύμφωνα με τη διατροφολόγο Maeng, «το σώμα σου φυσικά μπουστάρει το σάκχαρό σου το πρωί και αν δεν είσαι διαβητικός, το σώμα σου θα δημιουργήσει περισσότερη ινσουλίνη για να εξισορροπήσει το σάκχαρο στο αίμα. Γι’ αυτό τα πρωινά ή όταν το στομάχι είναι άδειο, δεν είναι η καλύτερη ιδέα να φας απλούς υδατάνθρακες ή τρόφιμα με χαμηλές ίνες, όπως είναι η μπανάνα».

Συνεπώς, καλό είναι να αποφεύγεται στο πρωινό, ακόμα κι αν συνηθίζεται στις περισσότερες συνταγές, καθώς επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου και ενέργειας.

Διαβάστε Επίσης  Ω 3 Λιπαρά οξέα, Σύμμαχος για την καρδιά

Πώς πρέπει να καταναλώνουμε σωστά τη μπανάνα;

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να φας τη μπανάνα ποτέ, αρκεί να την καταναλώσεις με τα κατάλληλα συνοδευτικά και τη σωστή στιγμή. Όπως εξηγεί η διατροφολόγος, «την επόμενη φορά που θα θες να καταναλώσεις έναν απλό υδατάνθρακα, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, προκειμένου να μην πέσει απότομα το σάκχαρο (από την υπερβολική έκκριση ινσουλίνης), είναι να τον συνδυάσεις με κάποιο βούτυρο καρπού ή με κάποιο smoothie πρωτεΐνης».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση