Τα μάτια σας δεκατέσσερα για ηλεκτρονικές παραγγελίες με αντικαταβολή

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνονται τον τελευταίο καιρό τα παράπονα από καταναλωτές οι οποίοι έπεσαν θύματα απάτης με ηλεκτρονικές αγορές διάφορων προϊόντων με αντικαταβολή.

Πρόσφατα μάλιστα έφτασε στη «Ζούγκλα» μια ακόμα καταγγελία η οποία αφορά παράδοση προϊόντος με αντικαταβολή σε πολίτη εδώ στην Αττική αλλά όπως τελικά αποδείχθηκε ο συγκεκριμένος πολίτης δεν είχε κάνει την παραγγελία ποτέ.

Όπως εξηγεί στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ένα πρωί ο κούριερ γνωστής εταιρείας χτύπησε την πόρτα του σπιτιού του και του παρέδωσε ένα δέμα το οποίο είχε αποστολέα μια εταιρεία από την Κίνα. Η αντικαταβολή κυμαινόταν στα 48 ευρώ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το δέμα παρέλαβε το παιδί του παραλήπτη το οποίο πλήρωσε και το συγκεκριμένο ποσό.

Διαβάστε Επίσης  Ο καιρός τη Μεγάλη Τετάρτη - Αναλυτική πρόγνωση

Όταν ο τελικός παραλήπτης ενημερώθηκε για το γεγονός και είδε το προϊόν έμεινε έκπληκτος αφού ποτέ δεν είχε παραγγείλει κάτι τέτοιο από την Κίνα. Αμέσως ενημέρωσε την εταιρεία η οποία από την πλευρά της του ανέφερε πως η κινεζική εταιρεία έχει κάνει την αποστολή με τα ακριβή στοιχεία του παραλήπτη εδώ στην Αττική και πως δεν μπορεί να σταματήσει το έμβασμα, προκειμένου τα χρήματα να μην πάνε στην Κίνα.

Μια άλλη μορφή απάτης εκτός από την παραπάνω είναι η αποστολή διαφορετικών προϊόντων από αυτά που παραγγέλνουμε. Δηλαδή κάποιος να παραγγείλει κάτι συγκεκριμένο και να του αποσταλεί ένα κουτί, να πληρώσει, και ανοίγοντας το κουτί να δει ένα διαφορετικό προϊόν και μάλιστα χαλασμένο.

  • Γι’ αυτό λοιπόν συνιστάται οι καταναλωτές πριν παραδώσουν το αντίτιμο στον κούριερ να ανοίγουν πρώτα το δέμα για να δουν εάν όντως παραλαμβάνουν αυτό το οποίο έχουν παραγγείλει.
Διαβάστε Επίσης  Τραγωδία στην Άρτα, 16χρονος σκότωσε τον θείο του στο κυνήγι και μετά αυτοπυροβολήθηκε

Επίσης όσον αφορά δέματα τα οποία έχουν το όνομά τους ως παραλήπτες αλλά εκείνοι δεν έχουν παραγγείλει, να μην πληρώνουν και να απευθύνονται άμεσα στην εταιρεία που τους έφερε το προϊόν στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια που έχει γίνει παραγγελία με τα στοιχεία τους και τα προσωπικά τους δεδομένα, χωρίς να έχουν οι ίδιοι προβεί σε παραγγελία συνιστάται να ενημερώνουν και τις Αρχές.

Τα μάτια σας δεκατέσσερα λοιπόν…

πηγή

Αφήστε μια απάντηση