Πώς θα φτιάξεις τις πιο τραγανές τηγανιτές πατάτες χωρίς να τις τηγανίσεις σε λάδι

Τα βήματα για να φτιάξεις τις πιο crispy και διαιτητικές πατάτες χωρίς να τις τηγανίσεις.

Τηγανιτές πατάτες με κεφτεδάκια ή μπριζόλες στον φούρνο, τηγανιτές πατάτες με τριμμένο τυρί, τηγανιτές πατάτες σκέτες. Σε κάθε εκδοχή τους – με ή χωρίς συνοδεία – οι τηγανιτές πατάτες είναι πεντανόστιμες και λαχταριστές. Και, βέβαια, παχαίνουν αρκετά.

Όχι πια, όμως! Γιατί μπορείς να κάνεις τις πατάτες σου τραγανές, ζουμερές και πεντανόστιμες χωρίς να τις τηγανίσεις. Και θα νομίζεις ότι είναι τηγανιτές.

Τα μυστικά για τις πιο crispy πατάτες ever

Κόψε τις πατάτες πολύ λεπτές

Πλύνε καλά τις πατάτες και άσε τις να στεγνώσουν. Μετά, κόψε τις με το μαχαίρι σε πολύ πολύ λεπτές φέτες.

Διαβάστε Επίσης  Τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο

Μούλιασε τις πατάτες

Για να έχεις τραγανές πατάτες εξωτερικά και ζουμερές εσωτερικά θα πρέπει να μειώσεις την ποσότητα αμύλου τους μουλιάζοντάς τις σε νερό. Μούλιασέ τις, λοιπόν, σε μια λεκάνη με νερό για 15 λεπτά, στράγγισέ τις μετά και άσε τις να στεγνώσουν καλά.

Ώρα για… φούρνο μικροκυμάτων

Βάλε τις πατάτες για 4 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία στον φούρνο μικροκυμάτων.

Και μετά στον φούρνο της κουζίνας

Προθέρμανε τον φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά κι έπειτα βάλε τις πατάτες σε ταψί με λαδόκολλα. Φρόντισε να είναι αραιά τοποθετημένη η μία από την άλλη, ώστε να γίνουν απόλυτα τραγανές. Ψήσε για 30 λεπτά και αφού βγάλεις τις πατάτες από τον φούρνο, αλάτισέ τις.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να διατηρείτε τις πατάτες σας για περισσότερο καιρό

Προσοχή! Μη βάλεις αλάτι στις πατάτες πριν τις ψήσεις. Κι αυτό, γιατί το αλάτι έχει την ικανότητα να απελευθερώνει νερό, το οποίο εμποδίζει τις πατάτες να γίνουν τραγανές.

Και… αφού έχεις φτιάξει τις τέλειες, τραγανές – σαν τηγανιτές- πατάτες σου, μπορείς να τις βουτήξεις στην αγαπημένη σου sos και να απολαύσεις ένα υπέροχο γεύμα.Πώς θα φτιάξεις τις πιο τραγανές τηγανιτές πατάτες χωρίς να τις τηγανίσεις σε λάδι

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *