Σασμός: Έντρομη η γιαγιά Ειρήνη αποκαλύπτει το προφητικό της όνειρο

Ένα όνειρο – σχεδόν σαν εφιάλτης – ταλανίζει τη γιαγιά Ειρήνη στο «Σασμό». Κανένα λεπτό δε χάνει και τρέχει να το εκμυστηρευτεί στον παπά Μιχάλη. Τρομαγμένη και βασανισμένη η γιαγιά Ειρήνη είναι πεπεισμένη ότι το όνειρό της είναι προφητικό. Ο παπά Μιχάλης προσπαθεί να την καθησυχάσει, αλλά τίποτα δεν την ηρεμεί.

«Είχα μία ανησυχία, ένα πλάκωμα ότι κάτι κακό θα συμβεί», ξεκινάει να αφηγείται η γιαγιά Ειρήνη. «Τότες εφάνηκε, ήρθε στο όνειρό μου να με γυρέψει, ένας άντρας πρόβαλλε στο γυαλό, βγήκε από τη θάλασσα, τα ρούχα του στάζανε νερά, αλλά δεν τον ένοιαζε τίποτα, ήρθε στο σπιτικό μας, εμπήκε μέσα, ανέβηκε τη σκάλα και εστάθηκε και με ξάνοιγε με περιέργεια και παράπονο», συμπληρώνει η γιαγιά Ειρήνη.

Διαβάστε Επίσης  Σασμός: Ο Αντρέας κρύβει τον φονιά του Νικηφόρου

«Όνειρο είναι, αυτά είναι το μυαλού», προσπαθεί να την καθησυχάσει ο παπά Μιχάλης, αλλά φαίνεται κι ο ίδιος προβληματισμένος.

Σασμός: Έντρομη η γιαγιά Ειρήνη αποκαλύπτει το προφητικό της όνειρο

«Άνοιξα τα μάτια μου και μου κόπηκε το αίμα. Κατέεις πολύ καλά για ποιόνε σου λαλώ. Για τον πνιγμένο, εβγήκε απ’ το σπίτι του, απ’ το βυθό κι ήρθε να με γυρέψει».

Πρώτη φορά η γιαγιά Ειρήνη είναι τόσο τρομαγμένη, κι αυτό διότι ξέρει ότι αυτό το όνειρο είναι προφητικό και θα βγει αληθινό, στο «Σασμό». Φοβάται για τη συνέχεια, φοβάται για όλα όσα θα ακολουθήσουν στο μέλλον και δεν είναι έτοιμη να ανοίξει ξανά ένας νέος κύκλος αίματος.

Διαβάστε Επίσης  Η Μάγισσα: Πώς μπόρεσες να γυρίσεις να κοιτάξεις την Θεοφανώ;

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *