Συμβουλές για να μη φοβάται το μικρό σας τον οδοντιάτρο

Από μικρή ηλικία πρέπει το παιδί να νιώσει όσο γίνεται άνετα, όταν επισκέπτεται τον οδοντίατρο. Η πρώτη επαφή είναι καθοριστική και απαιτεί σωστή προετοιμασία και αντιμετώπιση.  Συμβουλές για να μη φοβάται το μικρό σας τον οδοντιάτρο

Πώς θα πετύχεις να είναι η επίσκεψη στον οδοντίατρο διασκεδαστική για τα παιδιά; Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αν ακολουθήσεις κάποια μεθοδικά βήματα.

Προεργασία

Μίλα του για τη σημασία της στοματικής υγιεινής, διάβασέ του κάποιο σχετικό παραμύθι για χαλασμένα δόντια, πλύντε μαζί τα δόντια σας και οπωσδήποτε μίλησέ του για τον οδοντίατρο που θα επισκεφθείτε με τα καλύτερα λόγια εννοείται.

Διαβάστε Επίσης  Τα σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σας χρειάζεται γυαλιά

Επιβράβευση

Μίλα στο μικρό σου και πες του πόσο γενναίο ήταν και πόσο του αξίζει μια επιβράβευση.

Η επιβράβευση μπορεί να είναι μία ώρα παραπάνω μπροστά στην οθόνη, μια βόλτα στην κοντινή παιδική χαρά ή μια βόλτα με το αυτοκίνητο.

Θα πάτε, λοιπόν, στον οδοντίατρο και μετά θα κανονίσεις να περάσεις χρόνο με το μικρό σου μόνο οι δυο σας: σινεμά, παιχνίδι, ψώνια (δεν έχει σημασία, αυτό που μετράει είναι ότι θα σε έχει αποκλειστικά μετά τον οδοντίατρο).

Διαβάστε Επίσης  Πότε το ψέμα που λέει ένα παιδί είναι παθολογική κατάσταση;

Η διαδρομή

Κάνε τη διαδρομή διασκεδαστική μέχρι να φτάσετε στον οδοντίατρο: τραγουδήστε, μετρήστε αυτοκίνητα στον δρόμο ή παίξτε παιχνίδια στα οποία θα μαντεύουν κάτι.

Ο στόχος αυτού είναι να ξεχαστούν και να φτάσουν στον οδοντίατρο ήρεμα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *