Γιατί χτυπάει συνέχεια το παιδί μου;

Γιατί χτυπάει συνέχεια το παιδί μου;
Γιατί χτυπάει συνέχεια το παιδί μου;
Είναι κάτι που αφορά όλους τους ανθρώπους, μόνο που ποικίλλει η αιτιολογία ανάλογα την ηλικία. Αλήθεια, γιατί τα παιδάκια χτυπούν τόσο συχνά;


.

Την περίοδο που κάνει τα πρώτα του βήματα, είναι σημαντικό να έχετε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες μέσα στο σπίτι για να μειώσετε τις πιθανότητες ατυχημάτων. Αν, για παράδειγμα, υπάρχουν συνεχώς πεταμένα πράγματα στο δάπεδο ή τα έπιπλα σε σαλόνι και κουζίνα δεν είναι βαριά, είναι δεδομένο ότι θα χτυπάει αρκετά συχνά το μικρό σας.


Είναι γνωστό ότι τα παιδιά σε αυτές την ηλικίες τρέχουν, παίζουν κτλ. σα να μην…υπάρχει αύριο. Δεν προσέχουν δηλαδή και γενικά δε λειτουργούν προληπτικά. Άρα, αυτή είναι μια βασική αιτία που είναι συνεχώς με μελανιές και γδαρμένα γόνατα.
Εξέχουσας σημασίας είναι τα παπούτσια που φοράει το μικρό σας. Αν είναι πολύ μεγάλα ή έχει μονίμως λυτά τα κορδόνια, πώς να μην πέφτει κάθε τρεις και λίγο;
Ένας ακόμα λόγος έχει να κάνει με την κούραση. Όταν το παιδί δεν είναι ξεκούραστο, μόνο περίεργο δεν είναι να σκοντάφτει ακόμα και όταν περπατάει. Φροντίστε λοιπόν να έχει κοιμηθεί τις ώρες που έχει ανάγκη, ιδιαίτερα τις μέρες που προβλέπεται να συναντηθεί με φίλους του.
Τέλος, αν τα μικροατυχήματα είναι τόσο συχνά που σας δημιουργούν προβληματισμό, ίσως θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν οφθαλμίατρο ή τον παιδίατρο για να εξετάσουν το παιδί.
Πηγή: mother.gr

Διαβάστε Επίσης  Eurovision 2018: Οι πρώτες δηλώσεις της Ελένης Φουρέιρα, μετά την πρόκριση στον τελικό(video)


.

Αφήστε μια απάντηση