Επτά τροφές που ενισχύουν τη συγκέντρωση του παιδιού

 

Επτά τροφές που ενισχύουν τη συγκέντρωση του παιδιού

Επτά τροφές που ενισχύουν τη συγκέντρωση του παιδιού

Τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση.

Τροφές υψηλής διατροφικής αξίας που ενισχύουν την υγεία και τη λειτουργικότητα του εγκεφάλου.

Ο εγκέφαλος των παιδιών αναπτύσσεται ταχύτατα και αλλάζει. Η διατροφή την παιδική ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού, τη σωματική και την εγκεφαλική. Η ψυχίατρος Drew Ramsery αναφέρει στο webmd.com:

«Αυτά τα χρόνια είναι πολύ σημαντικά για την εγκεφαλική ανάπτυξη των απιδιών και το τί τρώνε επηρεάζει τη συγκέντρωση και τη γνωστική της ικανότητα.»

Παρακάτω επτά τροφές που ενισχύουν τη συγκέντρωση του παιδιού και οι οποίες δεν πρέπει να πίνουν από το διαιτολόγιο των παιδιών.

Αυγά
Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στη συγκέντρωση και την λειτουργία του εγκεφάλου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μαγειρέψετε τα αυγά και να τα σερβίρετε στα παιδιά. Μπορείτε για παράδειγμα να κάνετε μία ομελέτα με λαχανικά και τυρί, scrambled eggs με ψωμί, αυγό βραστό σε σάντουιτς.

Διαβάστε Επίσης  Πόσα κιλά θα χάσετε αν αντικαταστήσετε ένα αναψυκτικό με νερό, χυμό, γάλα

Γιαούρτι
Τα καλά λιπαρά είναι αναγκαία για την υγεία του εγκεφάλου. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά και επιπλέον περιέχει ασβέστιο και πρωτεΐνη. Μπορείτε να το σερβίρετε με δημητριακά και φρέσκα φρούτα ή να χρησιμοποιήσετε σε smoothies.

Πράσινα λαχανικά
Τα πράσινα λαχανικά όπως είναι το σπανάκι και το μπρόκολο περιέχουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που βοηθούν τα κύτταρα του εγκεφάλου να αναπτυχθούν. Εάν το παιδί δυσκολεύεται να τα φάει μπορείτε να δοκιμάσετε φαγητά όπως το σπανακόρυζο, ζυμαρικά με κοτόπουλο και μπροκολο ή smoothies με φρούτα εποχή, λαχανικά κ.α.

Ψάρι
Το ψάρι είναι καλή πηγή βιταμίνης D και ωμέγα-3 λιπαρών τα οποία προστατεύουν τον εγκέφαλο από την απώλεια μνήμης και τη μειωμένη λειτουργικότητα. Ψάρια που μπορείτε να εντάξετε στην διατροφή του παιδιού είναι η σαρδέλα, ο τόνος, ο σολομός.

Διαβάστε Επίσης  Δασόμελο με μαστίχα Χίου.. Η απόλυτη υπερτροφή!

Ξηροί καρποί και σπόροι
Οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, καλά λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα, όλα συστατικά που ενισχύουν την υγεία του νευρικού συστήματος, βελτιώνουν τη διάθεση και τη συγκέντρωση.

Μπορείτε να φτιάξετε μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς, σπιτικά μπισκότα με ξηρούς καρπούς ή να τους σερβίρετε στο πρωινό του παιδιού με γιαούρτι, φρούτα και λίγο μέλι.

Βρόμη
Η βρόμη είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, συστατικά που κρατούν τις αρτηρίες καθαρές. Έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά που κατανάλωναν βρόμη στο πρωινό τους, είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ μνήμης σε σχέση με άλλα παιδιά.

Μήλα και δαμάσκηνα
Τα μήλα και τα δαμάσκηνα είναι θρεπτικά και νόστιμα, ιδανικά για όταν τα παιδιά έχουν λιγούρα για κάτι γλυκό. Και τα δύο περιέχουν κερσετίνη, ένα αντιοξειδωτικό το οποίο προλαμβάνει την εξασθένηση της μνήμης και της εγκεφαλικής λειτουργίας.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *