6 φυτά “βόμβες οξυγόνου”: Παράγουν οξυγόνο και καθαρίζουν τις σκόνες και τις τοξίνες του αέρα

6 φυτά “βόμβες οξυγόνου”: Παράγουν οξυγόνο και καθαρίζουν τις σκόνες και τις τοξίνες του αέραΤα φυτά που είναι βόμβες οξυγόνου – Πάρτε τουλάχιστον ένα στο σπίτι σας

Φυτά οξυγόνου: Πρόκειται για είδη φυτών τα οποία παράγουν οξυγόνο.

Αυτά καθαρίζουν τις σκόνες και τις τοξίνες του αέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη NASA, τα φυτά εσωτερικού χώρου βοηθούν στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος.

Αναλυτικά έξι φυτά οξυγόνου, τα οποία δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι:

6 φυτά “βόμβες οξυγόνου”: Παράγουν οξυγόνο και καθαρίζουν τις σκόνες και τις τοξίνες του αέραΑλόη: Το συγκεκριμένο φυτό βοηθά στην αύξηση του οξυγόνου στο σπίτι. Μπορεί και απορροφά το διοξείδιο και το μονοξείδιο του άνθρακα. Πρόκειται για ένα πραγματικό φίλτρο αέρα.  6 φυτά “βόμβες οξυγόνου”: Παράγουν οξυγόνο και καθαρίζουν τις σκόνες και τις τοξίνες του αέρα

Διαβάστε Επίσης  Καλλιέργεια και φροντίδα ρίγανης σε γλάστρα

6 φυτά “βόμβες οξυγόνου”: Παράγουν οξυγόνο και καθαρίζουν τις σκόνες και τις τοξίνες του αέρα

Φίκος: Δεν απαιτεί φως και ειδική μεταχείριση. Καθαρίζει με ευκολία τον αέρα, αλλά δεν πρέπει να υπολογίζεται σε αυτό, αν έχετε παιδιά ή ζώα. Αυτό, συμβαίνει, διότι τα φύλλα του Φίκου είναι τοξικά.

 

Κισσός: Πρόκειται για ένα φυτό, το οποίο για αν καταφέρετε να το κάνετε δικό σας, είναι βέβαιο πως θα σωθείτε. Ο Κισσός μπορεί μέσα σε έξι ώρες να καθαρίσει το 60% των τοξινών του αέρος.

Φυτό «αράχνη»: Φυτό που πολλαπλασιάζεται γρήγορα και μπορεί να κάνει φωτοσύνθεση, με λίγο φως. Απορροφά τοξίνες και μονοξείδιο του άνθρακα και καθαρίζει άνετα από μόνο του ένα σπίτι διακοσίων τετραγωνικών μέτρων.

Διαβάστε Επίσης  Καλέντουλα: Κήπος και μπαλκόνι

6 φυτά “βόμβες οξυγόνου”: Παράγουν οξυγόνο και καθαρίζουν τις σκόνες και τις τοξίνες του αέρα

Σανσιβέρια: Ανθεκτικό φυτό, που κάνει με λίγο φως, τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης. Μπορεί να παράγει οξυγόνο, ακόμη και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Σπαθίφυλλο: Σύμφωνα με πληροφορίες από τη NASA με μόλις δέκα πέντε έως δέκα οκτώ φυτά, τέτοιου είδους, μπορεί να καθαριστεί ένας χώρος πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων. Μάλιστα, για τον χώρο των ογδόντα τετραγωνικών μέτρων, θα χρειαστείτε περίπου τρία με τέσσερα από αυτά τα φυτά, τα οποία θεωρούνται ιδανικά και για υπνοδωμάτιο. Μπορεί να παράγει οξυγόνο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ πραγματοποιεί φωτοσύνθεση με λιγοστό φως.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *