Μάσκα νύχτας: δείτε γιατί πρέπει να την καθιερώσετε

Ποιος δεν θέλει να ξυπνάει με φρέσκο και ενυδατωμένο πρόσωπο κάθε πρωί; Μην σας φαίνεται ακατόρθωτο με την κούραση που αισθάνεστε και το πρωινό ξύπνημα. Με την κατάλληλη μάσκα νύχτας, όλα γίνονται. Μάσκα νύχτας: δείτε γιατί πρέπει να την καθιερώσετε

Το δέρμα μας είναι πιο διαπερατό τη νύχτα, κάτι που μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Από τη μία, μπορεί να χάνει υγρασία πιο εύκολα, καθώς εξατμίζεται στον αέρα σε ένα φαινόμενο που ονομάζεται διαδερμική απώλεια νερού. Από την άλλη, όμως -κι αυτό είναι και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι- αυτό σημαίνει ότι τα ενεργά συστατικά μπορούν να εισχωρήσουν στο δέρμα πιο εύκολα και να κάνουν τη δουλειά τους, ώστε το πρωί να ξυπνήσουμε με λάμψη και φρεσκάδα.

Διαβάστε Επίσης  Πώς καταπολεμούσανε στην αρχαιότητα τους μαύρους κύκλους;

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί δερματολόγοι συστήνουν τη χρήση των πιο ενεργών συστατικών σε κρέμες τη νύχτα. Σε αυτά, λοιπόν, προσθέστε και τη μάσκα νύχτας, η οποία είναι ιδανική για όσους έχουν θαμπό και ξηρό δέρμα. Μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάρκεια του ποιοτικού ύπνου, ο μεταβολισμός του δέρματος αυξάνεται και η ανανέωση των κυττάρων κορυφώνεται, κάτι που συμβαίνει κυρίως 10 μ.μ. με 2 π.μ. Μια μάσκα νύχτας, λοιπόν, σε αυτή τη φάση, θα δώσει extra boost, «κλειδώνοντας» υγρασία στο δέρμα.

Οι μάσκες αυτές είναι έτσι φτιαγμένες ώστε να εγχέουν στο δέρμα μεγάλες δόσεις συστατικών, όπως αντιοξειδωτικά ή λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην καταπράυνση του δέρματος.

Διαβάστε Επίσης  Μάσκες από αβγά για τα μαλλιά σας

Οι ειδικοί συστήνουν να προτιμήσετε μάσκες με υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια και κηραμίδια, καθώς τα συστατικά αυτά υποστηρίζουν την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία μπορεί να απαλύνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και να «κλειδώσει» την υγρασία για 8 ώρες.

Λόγω του ότι οι μάσκες νύχτας είναι ένα προϊόν που μένει πάνω στο δέρμα μας για αρκετή ώρα, αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, καλύτερα να συμβουλευτείτε πρώτα τον δερματολόγο σας για την κατάλληλη επιλογή.  Μάσκα νύχτας: δείτε γιατί πρέπει να την καθιερώσετε

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *