Η Γη της Ελιάς: Δεν έφταιγα εγώ

Η Γη της Ελιάς: Δεν έφταιγα εγώΗ Γη της Ελιάς: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς θα είναι ανατρεπτικές – Δεν έφταιγα εγώ, λέει ο οδηγός και η Βασιλική γίνεται έξαλλη.

Η Βασιλική περνάει δύσκολες ώρες στο νοσοκομείο, γιατί ενώ ο Φίλιππος διέφυγε τον κίνδυνο μετά το ατύχημα που έχει με το μωρό, το παιδί τους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Βασιλική με τη Χάιδω δεν έχουν φύγει ούτε μία στιγμή από το νοσοκομείο, ενώ ο Λυκούργος τις πιέζει συνεχώς: Να φύγετε. Να πάτε στο σπίτι να ξεκουραστείτε, είμαστε τόσοι άνθρωποι εδώ, τους λέει, αλλά αυτές δεν ακούνε κανένα, ούτε τον Λυκούργο ούτε και τον Στάθη που παρακαλάει τη Βασιλική να φύγει από το νοσοκομείο έστω και για λίγο.

Ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο ατύχημα, εμφανίζεται με σκοπό να απολογηθεί: Δεν έφταιγα εγώ. Ξαφνικά πετάχτηκαν στο δρόμο, ισχυρίζεται, αλλά η Βασιλική ξεσπάει πάνω του: Τι λες; Μέσα είναι ο άντρας μου και η κόρη μου και φταις εσύ γι’ αυτό. Πήγες να τους σκοτώσεις, του ουρλιάζει.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Ο Φίλιππος κάνει μια αποκάλυψη βόμβα

Λίγο αργότερα όμως αυτή η επίσκεψη τη βάζει σε σκέψεις, καθώς συνειδητοποιεί πως είναι συνυπεύθυνος είναι ο Φίλιππος, που όφειλε να κοιτάξει πολύ προσεκτικά προτού διασχίσει τον δρόμο. Την ίδια στιγμή ο Στάθης δεν φεύγει λεπτό από το πλευρό της κόρης του, ενώ η Εύα δείχνει κατανόηση που λείπει συνέχεια.

Η Βασιλική αποφασίζει να πει όλη την αλήθεια στον Φίλιππο για την κατάσταση της υγείας του μωρού. Ο Φίλιππος καταρρακώνεται όταν μαθαίνει σε πόσο μεγάλο κίνδυνο βρίσκεται το μωρό και ρίχνει ευθύνες στον εαυτό του για την απροσεξία του:

Εγώ φταίω, έπρεπε να είχα τα μάτια μου ανοιχτά, αν πάθει κάτι το μωρό μας δεν θα το αντέξω, λέει και κλαίει, ενώ η Βασιλική είναι ψυχρή απέναντί του, λέγοντας του: Αν ήμουν εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να γινόταν τίποτα.

Διαβάστε Επίσης  Σασμός επόμενα επεισόδια Γ’ Κύκλος: 45, 46, 47, 48

Η Γη της Ελιάς: Δεν έφταιγα εγώ

Ο χρόνος κυλάει βασανιστικά για τη Βασιλική και τον Φίλιππο, που με μεγάλη αγωνία περιμένουν ένα καλό νέο για το μωρό τους. Λίγο αργότερα ο Φίλιππος παίρνει εξιτήριο, αλλά είναι ακόμα πολύ καταπονημένος και ο γιατρός του δίνει εντολή: Δεν πρέπει να μείνετε άλλο εδώ. Είναι καλύτερα να γυρίσετε στο σπίτι σας, μέχρι να αναρρώσετε πλήρως.

Ο Φίλιππος γυρίζει, αλλά οι τύψεις του για το ατύχημα τον έχουν καταβάλει, ενώ η Βασιλική καταλαβαίνει μετά από τα πολλά, ότι δεν είναι αυτός υπεύθυνος για το ατύχημα. Έτσι η Βασιλική επιτέλους μαλακώνει απέναντί του, με την αγάπη που τους ενώνει να κερδίζει για ακόμη μία φορά: Συγνώμη, αγάπη μου, δεν το ήθελα. Πήγα όμως να τρελαθώ, του λέει.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *