Eurovision: Έλαμψε η Αμάντα! Ποιες χώρες πέρασαν στον τελικό

Με τους έντονους πανηγυρισμούς της ελληνικής αποστολής ολοκληρώθηκε η πρώτη βραδιά ημιτελικών της Eurovision 2022. Η Αμάντα Γεωργιάδη έκλεψε τις εντυπώσεις και δικαίως προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Ποιες χώρες πέρασαν στον τελικό της Eurovision 2022;

Εκατομμύρια τηλεθεατές απ’ όλο τον κόσμο παρακολούθησαν μέσα από την μικρή οθόνη τον πρώτο ημιτελικό της 66ης Eurovision που έγινε στο Τορίνο της Ιταλίας. Οι Εurovision fans που βρέθηκαν στο «Pala Olimpico» του Τορίνο είδαν ένα εντυπωσιακό show ενώ πλέον μετρούν αντίστροφα για τον τελικό του Σαββάτου που αναμένεται να είναι φαντασμαγορικός.

Στον πρώτο ημιτελικό διαγωνίσθηκαν και διεκδίκησαν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό συνολικά 17 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη – Tenfjord και το «Die together». Το «Die together» είναι μια δημιουργία της Αμάντας Γεωργιάδη και του Bjorn Helge.

H Αμάντα ανέβηκε στη σκηνή του «Pala Olimpico» και έδωσε τον καλύτερο της εαυτό ξεσηκώνοντας το κοινό υπό την καθοδήγηση του Φωκά Ευαγγελινού.

Εurovision 2022: Έλαμψε η Αμάντα! Πως η Ελλάδα προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό

Η 25χρονη Αμάντα διεκδίκησε μια θέση στον τελικό του θεσμού όπου και κατάφερε να προκριθεί μαζί με 9 ακόμη χώρες. Την εμφάνιση της νεαρής τραγουδίστριας on stage επιμελήθηκε η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη.

Διαβάστε Επίσης  Παντελής Παντελίδης: Ακούστε τα νέα τραγούδια «Αχ Και Να ‘Ξερα Πού Να ‘Σαι» και «Κάνε Τα Πάντα Απόψε»

Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Καπουτζίδης – Κοζάκου τα πήγαν εξαιρετικά στο σχολιασμό της όλης βραδιάς.

Ποιες 10 χώρες πέρασαν στον τελικό της Eurovision 2022

Οι δέκα χώρες που κατάφεραν και πέρασαν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου είναι: Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ελλάδα, Ουκρανία, Μολδαβία, Ολλανδία.

Εurovision 2022: Έλαμψε η Αμάντα! Πως η Ελλάδα προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό
Να θυμίσουμε ότι τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό της Eurovision που θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου.

Τα βλέμματα όλων μας πλέον είναι στραμμένα στην Aμάντα στην οποία ευχόμαστε ολόψυχα να φέρει ξανά τη νίκη και το πολυπόθητο τρόπαιο στη χώρα μας.

Kαταχειροκροτήθηκε η Ουκρανία

Την αποθέωση γνώρισε στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision η συμμετοχή της Ουκρανίας, με το τραγούδι «Stefania» και την Kalush Orchestra.

Διαβάστε Επίσης  Σήμερα 05 Μαΐου εορτάζει ο Άγιος Εφραίμ ο Μεγαλομάρτυρας και θαυματουργός

«Το Stefania γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο και ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου. Μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών και έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του» ανέφερε ο τραγουδιστής Όλεχ Πσιουκ.

«Δεν μπορώ να το χαρώ, καθώς ανησυχώ για τους αγαπημένους μου. Ο πόλεμος με χώρισε από τη σύντροφό μου. Εκείνη βρίσκεται 300 χιλιόμετρα μακριά από εμένα. Δεν μπορούμε να συναντηθούμε, διότι είναι πολύ επικίνδυνο», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Εκείνη βρίσκεται σε ένα καταφύγιο, ενώ εγώ είμαι εδώ και οι σειρήνες ηχούν συνεχώς».

Η Ουκρανία έχει κερδίσει τον διαγωνισμό δύο φορές στο παρελθόν. Το 2004 με τη Ρουσλάνα και το Wild Dances και το 2016 με το τραγούδι “1944” και τραγουδίστρια την Τζαμάλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, η Ουκρανία είναι το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη στον φετινό διαγωνισμό.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *