Αρωμα: Ετσι θα βρείτε το ιδανικό

Αρωμα: Ετσι θα βρείτε το ιδανικόΕχει την ικανότητα να μας τονώνει την ενέργεια, να χαρίζει αυτοπεποίθηση, να φτιάχνει τη διάθεση, να «ξυπνάει» αναμνήσεις. Το άρωμά μας όμως δεν είναι μόνο κομμάτι της προσωπικότητάς μας, αλλά και μία καθοριστική πινελιά που ολοκληρώνει μία στιλιστική μας επιλογή. Είναι αλήθεια ότι η ίδια σύνθεση μυρίζει διαφορετικά στον καθένα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος (όσο πιο λιπαρός είναι, τόσο πιο έντονα αναδίδεται), το κλίμα και την εποχή του χρόνου, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής μας. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να έχουμε ένα και μοναδικό άρωμα. Αν δεν το μυρίζουμε πάνω μας, ή το έχουμε βαρεθεί, είναι ευκαιρία να επιλέξουμε κάποιο άλλο που θα μας ανανεώσει. Ετσι σταδιακά θα δημιουργήσουμε μία αρωματική συλλογή, όπως εκείνη των ρούχων μας που θα μας αντιπροσωπεύει ανάλογα την κάθε στιγμή.

Για να κάνουμε σωστή επιλογή βασιζόμαστε στο γούστο μας. Καλό είναι όμως να γνωρίζουμε και κάποιους βασικούς κανόνες που μπορεί να μας φανούν χρήσιμοι.

Διαβάστε Επίσης  Τα χαρακτηριστικά που έχουν όλες οι δυναμικές γυναίκες

#1 Καθορίστε σε ποια από τις 3 κύριες κατηγορίες αρωμάτων θα κινηθείτε.

Οι 3 κατηγορίες είναι:

-Τα ανδρικά αρώματα που βασίζονται συχνότερα σε ξυλώδεις νότες, μπαχάρια αλλά και συστατικά όπως ο καπνός και το δέρμα και συνήθως είναι βαρύτερα.

-Τα γυναικεία αρώματα στα οποία κυριαρχούν τα εσπεριδοειδή, οι φλοράλ και πιο θηλυκές νότες, όπως γλυκά φρούτα.

-Τα unisex αρώματα που τελευταία πληθαίνουν όλο και περισσότερο, μιας και οι συνθέσεις τους είναι δροσερές, φρέσκες και ταιριάζουν σε όλους.

#2 Εντοπίστε τις αγαπημένες σας ευωδιές σύμφωνα με τις αρωματικές ομάδες.

Αυτές είναι οι εξής:

-Λουλουδάτα (floral). Κύριες νότες τους είναι τα άνθη λουλουδιών.

-Εσπεριδοειδή. Κυριαρχούν τα αιθέρια έλαια φρούτων, όπως πορτοκάλι, περγαμόντο, μανταρίνι, λεμόνι και νερολί (βγαίνει από το νεράντζι).

-Ανατολίτικα. Κεχριμπάρι, μύρο, λιβάνι, μόσχος (musk) και μπαχαρικά είναι από τα χαρακτηριστικότερα συστατικά που αποπνέουν αισθησιασμό.

Διαβάστε Επίσης  3 tips για να τα διατηρήσετε λαμπερά τα ξανθά σας μαλλιά

-Ξυλώδη. Σανδαλόξυλο, πατσουλί, κέδρος, πεύκο, είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή στοιχεία τους.

-Δέρμα. Εδώ ανήκουν τεχνητές κυρίως νότες που αποπνέουν την οσμή από δέρμα και καπνό.

-Φουζέρ. Μία ξεχωριστή ταυτότητα αρωμάτων που συνδυάζουν βότανα με μπαχαρικά και ξύλα.

-Chypre. Η ταυτότητά τους χαρακτηρίζεται από μεσογειακά στοιχεία της όπως φρούτα και βότανα, π.χ. θυμάρι, κορίανδρος κ.ά.

#3 Δοκιμάζουμε σωστά

Για να καταλήξουμε στο άρωμα που ταιριάζει στο δέρμα μας, δοκιμάζουμε μέσα λίγα λεπτά το πολύ 3 διαφορετικά. Κι αυτό γιατί μετά από λίγο εξασθενεί η οσφρητική μας ικανότητα. Ψεκάζουμε το άρωμα στο χέρι μας, και περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα πριν το μυρίσουμε, προκειμένου να ξεθυμάνει το οινόπνευμα. Προσοχή δεν το τρίβουμε, γιατί έτσι αλλοιώνονται οι νότες κορυφής, δηλαδή τα πρώτα στοιχεία της σύνθεσης που «ξεδιπλώνονται» στον αέρα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *