Ζακ Κωστόπουλος: Η αντίδραση του μεσίτη στο άκουσμα της απόφασης – «Αθώοι μπαίνουν φυλακή»

«Χώνουν αθώους στη φυλακή», ακούγεται να λέει ο μεσίτης που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη, μαζί με τον κοσμηματοπώλη, κατά την έξοδό τους από το δικαστήριο μετά το πέρας της δίκης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου οδηγούνται εκτός της δικαστικής αίθουσας μετά το πέρας της δίκης και την απόφαση του δικαστηρίου. Ο μεσίτης, ο οποίος οδηγείται στη φυλακή καθώς ο κοσμηματοπώλης θα εκτίσει την ποινή του κατ’ οίκον (λόγω ηλικίας), ακούγεται να λέει ότι είναι «η απόλυτη αδικία».

Διαβάστε Επίσης  Σήμερα 25 Ιανουαρίου εορτάζει ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

«Άδικο και στημένο, η απόλυτη αδικία, χώνουν αθώους στη φυλακή, ντροπή τους», ακούγεται ο μεσίτης, την ώρα που τον συνοδεύουν οι αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη (3.5.2022), κατά την οποία αθωώθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου ακτιβιστή λίγο πριν εκπνεύσει, για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Ύστερα από μία διάσκεψη περίπου 3 ωρών, τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία ότι οι δύο άνδρες, κοσμηματοπώλης και μεσίτης, θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.

Διαβάστε Επίσης  Κιβωτός του Κόσμου: Αντίστροφη μέτρηση για τον πατέρα Αντώνιο - Ο εισαγγελέας τον καλεί για κακούργημα

Με το άκουσμα της απόφασης ξέσπασαν αντιδράσεις στην αίθουσα, με την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου να φωνάζει «ντροπή, ξεφτίλες». Μάλιστα, κατά την έξοδό της, η οικογένεια Κωστόπουλου δήλωσε την αγανάκτησή της ως προς την ετυμηγορία. Ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου υποστήριξε ότι «Το κράτος δικαίου είναι ανέκδοτο» ενώ η γιαγιά του ανέφερε: «Έλεος. Περιμέναμε κάτι καλύτερο».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *