Η Γη της Ελιας: Η Δίκη αρχίζει και όλοι βγάζουν μαχαίρια

Η Γη της Ελιας: Η Δίκη αρχίζει και όλοι βγάζουν μαχαίριαΗ γη της ελιάς : Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς θα είναι συναρπαστικές καθώς η δίκη αρχίζει και όλοι βγάζουν μαχαίρια. Η Γη της Ελιας: Η Δίκη αρχίζει και όλοι βγάζουν μαχαίρια

Μετά τη σκληρή στάση της Αρετής και του Στέφανου απέναντι στον Φίλιππο, με αποκορύφωμα την επίθεση του αδελφού της στον άντρα της στη μέση του δρόμου, η Βασιλική έχει αποφασίσει να αλλάξει στάση και να ορθώσει επιτέλους ανάστημα.

Η Αρετή, άναυδη, τη βλέπει για πρώτη φορά να της αντιμιλάει, όμως ο Στάθης της τονίζει για άλλη μία φορά πως η δίκη που ξεκινά δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Είναι σίγουρος πως η κόρη τους θα κινήσει γη και ουρανό για να υπερασπιστεί τον άντρα της και πως δεν θα διστάσει στιγμή να κοντραριστεί ευθέως με την οικογένειά της. Ο Λυκούργος, από την πλευρά του, ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μάχη που θα κληθεί να δώσει ως συνήγορος υπεράσπισης και αποφασίζει να καλέσει ως μάρτυρες τόσο τη Μαργαρίτα όσο και τον Ιάκωβο, που του είχαν διαμηνύσει πως είναι στη διάθεσή του.

Διαβάστε Επίσης  Χαιρέτα μου τον Πλάτανο: Σε έξαλλη κατάσταση ο Ηλίας

Λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία, η Βασιλική συναντά τον Στέφανο και τον παρακαλεί να χαμηλώσει τους τόνους στο δικαστήριο, όμως αυτός αντιδρά με το χειρότερο τρόπο. Ο Στάθης, αντίθετα, δηλώνει στον Λυκούργο πως θα πει μεν την αλήθεια, κρατώντας όμως μία κατευναστική στάση υπέρ του Φιλίππου.

Η Γη της Ελιας: Η Δίκη αρχίζει και όλοι βγάζουν μαχαίρια

Πάντως, η Αρετή ταράζεται πολύ πριν καν ξεκινήσει η δίκη, λόγω ενός προφητικού ονείρου που βλέπει η Χρυσούλα. Και αυτό δεν είναι το μόνο, καθώς η Χρυσούλα βλέπει επίσης τον Στάθη να φιλάει την Εύα έξω από το σπίτι της και δεν ξέρει πώς να της το πει. Όταν πια η δίκη ξεκίνα, όλη η Αρεόπολη είναι στο πόδι. Πρώτος καλείται να καταθέσει ο Στέφανος, ο οποίος δεν κρύβει το μένος του για τον Φίλιππο, που παραλίγο να του αφαιρέσει τη ζωή.

Αμέσως μετά, ο Στάθης καταφέρνει να αναστρέψει κάπως το κλίμα μιλώντας σαφώς πιο ήπια και αφήνοντας τον Λυκούργο να τον κατευθύνει με τις ερωτήσεις του. Όταν πια έρχεται η ώρα για την κατάθεση της Βασιλικής, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κοπέλα δεν έχει την παραμικρή διάθεση να στηρίξει τον αδελφό της.

Διαβάστε Επίσης  Σασμός: Ο Καραπάνος σκοτώνει τον γιο του Γεράσιμο η όχι?

Η Γη της Ελιας: Η Δίκη αρχίζει και όλοι βγάζουν μαχαίρια

Μιλά με τα πιο θερμά λόγια, μέσα από την καρδιά της, για τον άντρα της, συγκινώντας το ακροατήριο και προκαλώντας τη θυμωμένη αντίδραση της Αρετής, που πλέον τη διαγράφει οριστικά. το γεγονός ότι οι Καπερνάροι έχουν χωριστεί πια σε δύο στρατόπεδα έχει προκαλέσει ένα σωρό κουτσομπολιά στα καφενεία της πόλης, όμως αυτή δεν αλλάζει γνώμη.  Η Γη της Ελιας: Η Δίκη αρχίζει και όλοι βγάζουν μαχαίρια

Αντίθετα, ενώ Ιάκωβος, Μάνος και Μαργαρίτα καταθέτουν υπέρ του Φίλιππου και του δίνουν άλλοθι για ότι έκανε, εκείνη ορκίζεται να μην ησυχάσει αν δεν τον δει να τιμωρείται. Μάλιστα, μπαίνει κρυφά στην αίθουσα του δικαστηρίου και όταν βλέπει τη Μυρτάλη να κάνει την εμφάνιση της χάνει κάθε έλεγχο!

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *