«Φίλιππος»: Έφτασε η νέα κακοκαιρία – Χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας, έρχονται και στην Αττική

«Φίλιππος»: Έφτασε η νέα κακοκαιρία - Χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας, έρχονται και στην Αττική

Ήδη ξεκίνησε η επέλαση της νέας κακοκαιρίας «Φίλιππος», που ήρθε για να μείνει μέχρι και την Κυριακή, με τα χιόνια να είναι το χαρακτηριστικό του.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται από τις πρώτες ώρες στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία θα επεκταθούν σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια τους 5 με 8 βαθμούς, στη νότια νησιωτική χώρα τους 12 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα τους 8 με 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Πάντως, τα φαινόμενα δεν θα έχουν μεγάλη ένταση και έκταση, ωστόσο ο παγετός που θα δημιουργηθεί θα ρίξει κατακόρυφα τις θερμοκρασίες.

Διαβάστε Επίσης  Γλυκά Νερά: «Μετάνιωσε» ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την δολοφονία της Καρολάιν, λέει ο δικηγόρος του

Αττική – Τοπικές βροχές και χιόνια

Στην Αττική, για σήμερα Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά.

Ο μεγαλύτερος όγκος χιονιού αναμένεται κυρίως αύριο Πέμπτη στα βόρεια της Αττικής, με τα χιόνια σε κάποιες περιοχές να φτάσουν μέχρι και τους 10 πόντους.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με παροδικό χιονόνερο ή πρόσκαιρη χιονόπτωση τις πρωινές ώρες, αναμένονται την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ.

Στα «λευκά» περιοχές της χώρας

Παρ’ όλα αυτά, ο «Φίλιππος» έχει ήδη ξεκινήσει να κατεβαίνει από τα βόρεια, καθώς έχει φτάσει ήδη στη Φθιώτιδα. Από νωρίς το βράδυ της Τρίτης χιονίζει σε ορεινά και ημιορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων.

Διαβάστε Επίσης  Χιόνια και παγετό σε όλη τη χώρα φέρνει η «Μπάρμπαρα» - Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, χαμηλές θερμοκρασίες και μποφόρ στη Δυτική Ελλάδα

Στα λευκά έχουν ντυθεί η Παύλιανη, το Κουμαρίτσι, η Καστανιά, το Λυχνό, το Περιστέρι, ο Πύργος και άλλες κοινότητες, καθώς επίσης και τα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας.

Στα λευκά έχουν επίσης ντυθεί ήδη τα ορεινά της Θεσσαλονίκης, περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και η Εύβοια.

Η πόλη των Ιωαννίνων ξύπνησε ντυμένη στα λευκά. Χιονόπτωση εκδηλώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, κάτι που απαιτεί μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις. Για όλες τις μετακινήσεις είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Μεγάλη χιονόπτωση σημειώθηκε και στις ορεινές περιοχές της Π.Ε. Λάρισας, όπου οι θερμοκρασίας έπεσαν υπό το μηδέν. Στο Λιβάδι Ελασσόνας, νωρίτερα, τα θερμόμετρα έδειχναν -5 βαθμούς Κελσίου.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *