Η Γη της Ελιάς: Ο Ιάκωβος δωροδοκεί τη μάνα του Δημήτρη

Η Γη της Ελιάς: Ο Ιάκωβος δωροδοκεί τη μάνα του ΔημήτρηΗ Γη της Ελιάς: Ο Ιάκωβος δωροδοκεί τη μάνα του Δημήτρη

Ο Ιάκωβος φτάνει στα όριά του, με την μητέρα του Δημήτρη να συνεχίζει να προκαλεί, στην γη της ελιάς. Η Κατερίνα έρχεται στη Μάνη απελπισμένη, να βάλει σε μία τάξη τόσο τον γιο της, όσο και την γυναίκα που τον παρουσιάζει σαν παιδί της! Ο Δημήτρης φαίνεται πως δε συμμετέχει ιδιαίτερα στο να πείσει την μητέρα του να φύγει, με την Αθηνά να απελπίζεται.

           Η Γη της Ελιάς: Ο Ιάκωβος δωροδοκεί τη μάνα του Δημήτρη

Η κατάσταση σύντομα θα βγει εκτός ελέγχου. Η μητέρα του Δημήτρη θα ξεκινήσει τις απειλές, θέλοντας να αποσπάσει όσα περισσότερα μπορεί από τους Βρεττάκους. Μόνο έτσι θα κρατήσει το στόμα της κλειστό και δε θα τινάξει τίποτα στον αέρα…

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Τα μυστικά του Θανάση αναστατώνουν τη Μάνη

Η Αθηνά απελπίζεται. Παρόλο που προσπαθεί να κρατάει τις αποστάσεις της από τον Ιάκωβο, τρέχει γρήγορα στο πλευρό του. Απεγνωσμένη, ικετεύει για βοήθεια, μη μπορώντας να χειριστεί άλλο την κατάσταση.

Ο Ιάκωβος συνειδητοποιεί πως πρέπει να διευθετήσει ο ίδιος το θέμα με την μητέρα του Δημήτρη, στην γη της ελιάς. Πλησιάζει την γυναίκα αυτή και της προσφέρει ένα υπέρογκο ποσό, με αντάλλαγμα τη σιωπή της. Η Κατερίνα το δέχεται κι εξαφανίζεται από τη Μάνη, δίχως να πει κουβέντα.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: «Θα σε πάω σε γιατρό, κι ας χρειαστεί να σε δέσω»

Θα καταφέρει να μείνει μακριά από τον γιο της ή θα επιστρέψει ζητώντας κι άλλα χρήματα; Η Αθηνά γλιτώνει τον κίνδυνο, προσωρινά. Αναζητά παρηγοριά στο Σούνιο, όπου και τρέχει για να αγκαλιάσει την μητέρα της. Η Μαρία και ο Ιάκωβος δε θα την αφήσουν στην τύχη της. Θα την βοηθήσουν όσο μπορούν, να διώξει οριστικά από τη ζωή της τόσο τον Δημήτρη, όσο και την μητέρα του.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *