Άγιος Παΐσιος – Θόδωρος: «Ας κατέβει ο Θεός να μας πει τι δικαιοσύνη είναι αυτή»

Άγιος Παΐσιος – Θόδωρος: «Ας κατέβει ο Θεός να μας πει τι δικαιοσύνη είναι αυτή»Μια συγκλονιστική σκηνή που θα παρακολουθήσουμε στο πρώτο επεισόδιο της νέας πολυαναμενόμενης ιστορικής-βιογραφικής σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», με τον Γιάννη Στάνκογλου στο ρόλου του Θόδωρου, του βοσκού, να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.

Η ιστορία του Αγίου Παϊσίου, του σύγχρονου Αγίου που άγγιξε όλο τον κόσμο της Ορθοδοξίας, ξεκινάει με τη γέννησή του στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στις 25 Ιουλίου του 1924. Λίγες ημέρες αργότερα, βαφτίζεται από τον γέροντα Αρσένιο τον Καππαδόκη, ο οποίος του δίνει το όνομά του. Η γέννηση του Αγίου Παϊσίου συμπίπτει με τον ξεριζωμό των Ελλήνων από την Καππαδοκία.

Διαβάστε Επίσης  Ο Παράδεισος των Κυριών επόμενα επεισόδια Β’ Κύκλος: 118, 119, 120, 121, 122

Όπως θα δείτε και στο αποκλειστικό απόσπασμα όλοι αρνούνται να αφήσουν τον τόπο τους και να ξεριζωθούν στην Ελλάδα. «Θα έρθουν οι Τούρκοι να στρογγυλοκαθίσουν στα σπίτια μας και εμείς δεν θα ξέρουμε πως θα είμαστε. Πως θα ζήσουμε εμείς στην Ελλάδα;»

Όλα θα γίνουν μέσα σε μια στιγμή και όλοι οι Έλληνες που ζουν στην Καππαδοκία θα μεταναστεύσουν για την Ελλάδα. Ο Θόδωρος δεν αντέχει όλη αυτή την αδικία στην σειρά Άγιος Παΐσιος και ξεσπά άσχημα. «Τα ζωντανά μας τι θα γίνουν, σε ρωτάω τι θα γίνουν»; λέει και συνεχίζει, «μας κλέβουν τα ζωντανά μας και εσύ μου λες να περιμένω, τι να περιμένω; τον Θεό να κατέβει; Ας κατέβει να μας πει τι δικαιοσύνη είναι αυτή!»

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: O Κωνσταντίνος δεν είναι ο «αρχηγός» – Ποιος είναι;

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *