Όμικρον – Στον «αναπνευστήρα» τα νοσοκομεία – Επίταξη ιδιωτών γιατρών

Όμικρον – Στον «αναπνευστήρα» τα νοσοκομεία – Επίταξη ιδιωτών γιατρών

Όμικρον – Στον «αναπνευστήρα» τα νοσοκομεία – Επίταξη ιδιωτών γιατρών

 

Αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία από την άνοδο στις εισαγωγές και τα σχεδόν 100.000 κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες, σε συνδυασμό με τους χιλιάδες υγειονομικούς που νοσούν από κοροναϊό, δημιούργησε την ανάγκη για νέα επίταξη ιδιωτών γιατρών.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα αύριο Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα θα έχουν παραδοθεί τα φύλλα πορείας προς τους υγειονομικούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ποσοστό των υγειονομικών που νοσούν και βρίσκονται σε καραντίνα είναι μικρό ανά νοσοκομείο και δεν φθάνει στο 4%.

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ο αριθμός των γιατρών
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αποφασιστεί ο αριθμός των γιατρών που θα κληθούν να συνδράμουν το ΕΣΥ, καθώς ακόμη καταγράφονται τα κενά στα νοσοκομεία.

Ωστόσο οι ιδιώτες γιατροί θα εργάζονται με μειωμένο ωράριο κατά 50% ώστε να μπορούν να διατηρήσουν και τα ιατρεία τους, κάτι που είχε αποδειχθεί αποτρεπτικό στις προηγούμενες επιτάξεις με αποτέλεσμα να υπάρχει περιορισμένη προσέλευση αλλά και αντιδράσεις.

Διαβάστε Επίσης  Πάνω από 18.000 τα νέα κρούσματα, άλλοι 73 θάνατοι

 

Όμικρον – Στον «αναπνευστήρα» τα νοσοκομεία – Επίταξη ιδιωτών γιατρών

Το νοσηλευτικό προσωπικό δίνει τώρα μια διπλή μάχη με τον κοροναϊό.

Οι υγειονομικοί καλούνται τώρα να καλύψουν και τα κενά που αφήνουν πίσω τους οι συνάδελφοί που εντοπίζονται θετικοί στον ιό και αυτή την ώρα σε καραντίνα έχουν μπει περισσότεροι από 2.000 υγειονομικοί από τα νοσοκομεία όλης της χώρας.

«Δυο νοσηλευτές πρέπει να κάνουν τα πάντα. Να τους κρατήσουν στη ζωή να κάνουν τη νοσηλεία. Είμαστε όλοι εξαντλημένοι, σήμερα άλλη μια συνάδελφος θετική. Θα φτάσουμε να είμαστε ένας νοσηλευτής για όλους», δηλώνει η Βούλα Φρεντζασκάκη, νοσηλεύτρια του «Ευαγγελισμού».

Διαβάστε επίσης: Θεοφάνια – Με αυστηρά μέτρα ο εορτασμός λόγω Όμικρον
Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ζουν με την αγωνία του burn out καθώς τις τελευταίες ημέρες οι εισαγωγές ασθενών covid έχουν αυξηθεί κατά 50%, την ώρα που περίπου 100 εργαζόμενοι έχουν βγει εκτός υπηρεσίας από τον κοροναϊό.

«Σίγουρα αυτό το προσωπικό δεν λείπει μόνο από την αντιμετώπιση της πανδημίας λείπει και από τις άλλες κλινικές που σηκώνουν το βάρος για την παράλληλη πανδημία, στην αντιμετώπιση δηλαδή των χρόνιων παθήσεων», τονίζει ο Γιώργος Φερεντίνος, πρόεδρος των εργαζομένων «Ευαγγελισμός».

Διαβάστε Επίσης  Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δύσκολη η κατάσταση και στον «Ερυθρό Σταυρό» που σε μια εφημερία είδε τις εισαγωγές να τετραπλασιάζονται σχεδόν και τους υγειονομικούς που έχουν τεθεί εκτός από κοροναϊό να που με τους υγειονομικούς να ξεπερνούν τους 45.

«Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Οι υγειονομικοί είναι εξαντλημένοι και πλέον νοσούμε και ο ένας μετά τον άλλο πέφτουμε κάτω όχι γιατί δεν είμαστε εμβολιασμένοι. Δεν νοείται μια νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς», λέει η Βούλα Γεωργακή, η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Το υπουργείο υγείας αυξάνει τώρα τις απλές κλίνες νοσηλείας για κοροναϊό έως και 15% με την αξιοποίηση κενών κρεβατιών από τον ιδιωτικό τομέα ενώ όπως προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έως τη Δευτέρα θα επιδοθούν τα φύλλα επίταξης σε ιδιώτες γιατρούς.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *