Φολέγανδρος: Βυθίστηκε βάρκα με μετανάστες – Αρκετοί αγνοούμενοι

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

Φολέγανδρος: Βυθίστηκε βάρκα με μετανάστες – Αρκετοί αγνοούμενοιΦολέγανδρος: Βυθίστηκε βάρκα με μετανάστες – Αρκετοί αγνοούμενοι

Ναυάγιο βάρκας με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Φολεγάνδρου. Το πρώτο τηλεφώνημα στο 112 έγινε στις 19:30, αλλά η βάρκα εντοπίστηκε στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα.
Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό, μετά από ναυάγιο βάρκας με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Φολεγάνδρου.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 12 αλλοδαποί από σκάφη του Λιμενικού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Σαντορίνη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο πλαστικό σκάφος που επέβαιναν τουλάχιστον 32 άτομα, παρουσίασε μηχανική βλάβη εισροή υδάτων και βυθίστηκε. Σημειώνεται ότι μόνο δύο εκ των 12 διασωθέντων έφεραν σωσίβιο, ενώ το σκάφος τους δεν φαίνεται να διέθετε σωστικό εξοπλισμό. Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ.

Διαβάστε Επίσης  Νάουσα – Κορονοϊός: «Το ζευγάρι είχε πυρετό τη μέρα του γάμου» – Αποκαλύψεις από τους κατοίκους στην Επισκοπή

Στις έρευνες, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), συμμετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, τρία πλωτά σκάφη, ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροπλάνο C-130, πέντε παραπλέοντα και τρία ιδιωτικά σκάφη.

Στις 19:30 ενημερώθηκε το 112 – Η βάρκα εντοπίστηκε στη 01:00
Σύμφωνα με το Λιμενικό η αρχική ενημέρωση έγινε όταν αλλοδαπός τηλεφώνησε στο 112 στις 19:30 χθες το βράδυ και δήλωσε ότι το σκάφος με αλλοδαπούς στο οποίο επιβαίνει αντιμετωπίζει μηχανική βλάβη.

Μετά τις 21:30 υπήρξε νεότερη ενημέρωση ότι το σκάφος βάζει νερό. Τότε, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα δόθηκε εντολή σε εναέρια μέσα να κάνουν αναζητήσεις στην περιοχή προς επιβεβαίωση της τηλεφωνικής μαρτυρίας στο 112.

Διαβάστε Επίσης  Μάνη, η κλειστή κοινότητα των Σπαρτιατών πολεμιστών!

Τελικά, στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, 5.5 ώρες μετά την αρχική ενημέρωση του Λιμενικού εντοπίστηκε βάρκα με 12 μετανάστες 9 ναυτικά μίλια νότια της Φολεγάνδρου, σε θαλάσσια περιοχή διαφορετική από αυτή που αρχικά είχε ξεκινήσει η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Οι 12 διασωθέντες βρέθηκαν σε φουσκωτή βοηθητική βάρκα του σκάφους με τους μετανάστες, το οποίο σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων βυθίστηκε.

Πρόκειται για μετανάστες από το Ιράκ, ο ένας εκ των οποίων μιλούσε Αγγλικά. Φέρεται να είπε ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 50 άτομα. Όπως τονίζεται, δεν υπάρχει αισιοδοξία για τον εντοπισμό επιζώντων πλην των 12 που έχουν μεταφερθεί στη Σαντορίνη.

Θεωρείται βέβαιο ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από την Τουρκία και είχε προορισμό την Ιταλία.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση