Κουραμπιέδες με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Κουραμπιέδες με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Κουραμπιέδες με επικάλυψη λευκής σοκολάτας ,φιστίκι Αιγίνης στην γέμιση, λικέρ μαστίχας, επικαλυμμένοι με λευκή σοκολάτα και λίγα θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης.

Η συνταγή για κουραμπιέδες με επικάλυψη λευκής σοκολάτας είναι γρήγορη, εύκολη και οικονομική. Οι κουραμπιέδες με λευκή σοκολάτα σίγουρα θα γίνουν οι αγαπημένοι σας οπότε δοκιμάστε τους!

Υλικά

Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 500 γραμμάρια
Ζάχαρη Άχνη 130 γραμμάρια
Μπέικιν Πάουντερ 20 γραμμάρια
Βανίλια 1
Σοδα 1/3 κουταλάκι του γλυκού
Λικέρ 1/3 σφηνάκι μαστίχα
Φιστίκια Αιγίνης 2 κουταλιές της σούπας
Αυγα 1
Βουτυρο 225 γραμμάρια
Για την επικάλυψη
Λευκή Σοκολάτα 400 γραμμάρια
Φιστίκια Αιγίνης 2 κουταλιές της σούπας

 

Εκτέλεση για τους κουραμπιέδες με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Στην αρχή λιώνουμε ελαφρώς βούτυρο και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το λικέρ μαστίχας. Το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να ασπρίσει για περίπου 4-5 λεπτά. Αφού ασπρίσει το μείγμα προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε το μείγμα για άλλα 2 λεπτά.

Διαβάστε Επίσης  Ορεκτικό για τα Χριστούγεννα: Γιορτινή καμπάνα τυριών

Έπειτα βάζουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την σόδα, την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Χωρίς να βάλουμε μπρος το μίξερ ανακατεύουμε λίγο τα υλικά για να ενσωματωθούν και στην συνέχεια χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ για 1 λεπτό.

Τέλος προσθέτουμε το φιστίκι Αιγίνης και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις θα το προσθέσουμε στο μείγμα μας σταδιακά. Δηλαδή ρίχνουμε λίγο αλεύρι, ζυμώνουμε, προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι, ζυμώνουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να βάλουμε όλο το αλεύρι στη ζύμη.

Στο τέλος θα έχουμε μία πολύ απαλή ζύμη για κουραμπιέδες που δε θα κολλάει στα χέρια. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό ταψί ή οποιοδήποτε ταψί αρκεί στον πάτο του να βάλουμε αντικολλητικό χαρτί. Ξεκινάμε να πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε στρογγυλές μπάλες στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού.

Διαβάστε Επίσης  Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό: Κρέπες στο φούρνο με κοτόπουλο (για κατάψυξη)

Ψήνουμε τους κουραμπιέδες στους 150 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα για 18-20 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο που διαθέτουμε.

Εκτέλεση για την επικάλυψη

Αφού οι κουραμπιέδες κρυώσουν πολύ καλά λιώνουμε την λευκή σοκολάτα και την βάζουμε σε ένα κορνέ. Επικαλύπτουμε τους κουραμπιέδες με την σοκολάτα ξεκινώντας πρώτα καλύπτοντας τις ρωγμές του κουραμπιέ και στην συνέχεια επικαλύπτουμε όλους τους κουραμπιέδες με σοκολάτα.

Πριν παγώσει η σοκολάτα πασπαλίζουμε τους κουραμπιέδες με το φιστίκι Αιγίνης, το οποίο το έχουμε περάσει για λίγο από το μούλτι. Αφήνουμε την σοκολάτα να παγώσει και απολαμβάνει.

Tips για τους κουραμπιέδες με επικάλυψη λευκής σοκολάτας
Βγαίνουν περίπου 30-35 κουραμπιέδες.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *