Σοκολατόπιτα για τα Χριστούγεννα

Σοκολατόπιτα για τα ΧριστούγενναΣοκολατόπιτα για τα Χριστούγεννα

Συνταγή για Σοκολατόπιτα για τα Χριστούγεννα. Γιορτινή σοκολατόπιτα για τα Χριστούγεννα από την Τζένη Τσανακτσίδου με παντεσπάνι σοκολάτας, σιρόπι σοκολάτας και γλάσο σοκολάτας.

Υλικά

Αυγα 4
Ζαχαρη Μισό ποτήρι
Γάλα Φρέσκο 1 ποτήρι
Σπορέλαιο Μισό ποτήρι
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 1,5 ποτήρι κοσκινισμένο
Βανίλια 1
Μπέικιν Πάουντερ 3 κουταλάκια του γλυκού
Κακαο 5 κουταλιές της σούπας
Για το σιρόπι
Ζαχαρη 2 ποτήρια
Νερό 2 ποτήρια
Κουβερτουρα 50 γραμμάρια
Για τον γλάσο
Κουβερτουρα 250 γραμμάρια
Κρεμα Γαλακτος 250 γραμμάρια πλήρες
Βουτυρο 50 γραμμάρια

 

 

Εκτέλεση για το παντεσπάνι

Στην αρχή χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και το σπορέλαιο. Έπειτα βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.

Διαβάστε Επίσης  Το κλασικό ψητό μπούτι, ολίγον τι πιο μοντέρνο

Αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο, βουτυρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ 22×30 και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 20-25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο που έχουμε.

 

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σέ ένα κατσαρολάκι βράζουμε την ζάχαρη, το νερό και την κουβερτούρα για 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και η κουβερτούρα και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σιροπιάζουμε το καυτό παντεσπάνι με καυτό σιρόπι.

Διαβάστε Επίσης  Κουραμπιέδες με αμύγδαλο και φουντούκι

Εκτέλεση για το γλάσο

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε τα υλικά μας σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Έπειτα απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από την σοκολατόπιτα.

Tips για την Σοκολατόπιτα για τα Χριστούγεννα

Μπορούμε να μην σιροπιάσουμε την σοκολατόπιτα διότι το παντεσπάνι είναι από μόνο του πολύ αφράτο. Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι λίγο λίγο κατά διαστήματα και όχι απότομα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *