Αποτοξινώνουμε τον οργανισμό μας με φυσικό τρόπο – Φυτικά προϊόντα για αποτοξίνωση

Αποτοξινώνουμε τον οργανισμό μας με φυσικό τρόπο - Φυτικά προϊόντα για αποτοξίνωσηΑποτοξινώνουμε τον οργανισμό μας με φυσικό τρόπο – Φυτικά προϊόντα για αποτοξίνωση

Η αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία όπου το σώμα μας είναι προγραμματισμένο να εκτελεί με φυσικό τρόπο.

Αποτοξινώνουμε τον οργανισμό μας με φυσικό τρόπο – Φυτικά προϊόντα για αποτοξίνωση

Η απενεργοποίηση των τοξινών διενεργείται με ποσοστό 75% στο κύριο ζωτικό μας όργανο το ήπαρ (συκώτι) και το υπόλοιπο 25% στο έντερο. Οι τοξίνες έχουν την τάση να εισέρχονται στον οργανισμό μας μέσω των επεξεργασμένων τροφών όπως είναι τα προϊόντα με ζάχαρη και από λευκό αλεύρι, των φαρμάκων που καταναλώνουμε, της καφεΐνης και του αλκοόλ καθώς και μέσα από διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως είναι τα φυτοφάρμακα και τα βαρέα μέταλλα.

Ωστόσο η αποτοξίνωση επιτυγχάνεται με διατροφή η οποία να είναι βασισμένη σε υγρά.

 

Αποτοξινώνουμε τον οργανισμό μας με φυσικό τρόπο - Φυτικά προϊόντα για αποτοξίνωση

 

Γίνεται υποκατάσταση της τροφής με νερό, χυμούς φρούτων και λαχανικών αλλά και ροφήματα, για μια μόνο ημέρα. Όλο αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο την αποτοξίνωση του οργανισμού αλλά και την αποβολή νεκρών κυττάρων ενώ παράλληλα αναζωογονεί το δέρμα και το σώμα μας.

 

Αποτοξινώνουμε τον οργανισμό μας με φυσικό τρόπο - Φυτικά προϊόντα για αποτοξίνωση

Ένας πολύ γρήγορος τρόπος για την αποβολή των τοξινών είναι ο χυμός αλόης τον οποίο μπορούμε να αναζητήσουμε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων καθώς είναι αυθεντικός χυμός χωρίς καμία προσθήκη ζάχαρης.

Διαβάστε Επίσης  Πέντε top tips που βάζουν φρένο στο ροχαλητό

 

Σε τέτοιου είδους καταστήματα μπορούμε να βρούμε και διάφορα μείγματα βοτάνων (Λουΐζα, τσουκνίδα, γαϊδουράγκαθο, πικραλίδα, τσουκνίδα) που είναι ενισχυμένα με βότανα που εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό και σε πολύ καλές τιμές αφού διατίθενται και χύμα.

Ωστόσο μια ισορροπημένη και φυσική διατροφή μπορεί να συμβάλει στην εξάλειψη τοξινών βοηθώντας μας έτσι να είμαστε πιο υγιής. Μια από τις βασικότερες πηγές αποτοξίνωση είναι το λεμόνι, φρούτο το οποίο μπορεί να καταναλωθεί με χίλιους τρόπους.

Αναμιγνύοντας μια κουταλιά της σούπας από το χυμό του σε ένα ποτήρι με νερό κάθε μέρα είναι ιδανικός τρόπος να καθαρίζουμε τον οργανισμό μας από διάφορες παθήσεις του λαιμού αλλά και από τις ανεπιθύμητες γαστρεντερικές ουσίες.

 

 

Αποτοξινώνουμε τον οργανισμό μας με φυσικό τρόπο - Φυτικά προϊόντα για αποτοξίνωση

 

 

Τα παντζάρια αποτελούν μια ακόμη τροφή πλούσια σε βιταμίνη Α, φολικό οξύ και σίδηρο. Πέραν του ότι αποτοξινώνει το σώμα μας και συμβάλει στην αναδόμηση του αίματός μας, είναι μια τροφή που συμβάλλει σε πολλές παθήσεις του οργανισμού μας. Η συχνή τους χρήση (3 φορές μέσα στη βδομάδα τουλάχιστον) μπορεί να ανακουφίσει από συμπτώματα γυναικών κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης, αποτρέπουν την εμφάνιση ινομυωμάτων και μειώνουν το ουρικό οξύ.

Διαβάστε Επίσης  Oι θαυματουργοί σπόροι chia

Επίσης τα παντζάρια συμβάλλουν στη μείωση του στρες, στην απώλεια της όρεξης και σε παθήσεις των νεφρών, του ήπατος και της ουροδόχου κύστης. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον βασιλιά των φρούτων που είναι ο ανανάς πλούσιος σε βιταμίνη C. Διεγείρει την εντερική δραστηριότητα και την πέψη εξαλείφοντας έτσι τα παράσιτα.

 

Ακόμη ένας παράγοντας που συμβάλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας είναι προϊόντα πλούσια σε φυτικές ίνες όπως είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης έχουν την τάση να τραβούν τις τοξίνες από την πεπτική οδό. Επίσης είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες και έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά.

 

Αποτοξινώνουμε τον οργανισμό μας με φυσικό τρόπο - Φυτικά προϊόντα για αποτοξίνωση

 

Ένας ακόμη φυτικός τρόπος είναι τα μήλα. Τα μήλα είναι πλούσια σε ίνες πράγμα που τα καθιστά ιδανικά για την αποβολή τοξινών από το σώμα. Είναι μια ήπια καθαρτική και διουρητική τροφή πλούσια σε βιταμίνη C και Ε κατάλληλη και για άτομα που θέλουν να χάσουν κιλά.

Τέλος φρούτα όπως τα ροδάκινα καθαρίζουν και ενυδατώνουν το δέρμα μας και αναδομούν τους μυϊκούς ιστούς μας παίζουν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας αλλά και λαχανικά όπως οι μπάμιες και τα αγγούρια.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *