Σασμός, Μανώλης και Νικηφόρος σε ρήξη

Σασμός, Μανώλης και Νικηφόρος σε ρήξη

Μανώλης και Νικηφόρος, δύο αχώριστοι φίλοι, δύο αγόρια που η ζωή τα έφερε αντιμέτωπα με ένα μεγάλο μυστικό. Ο Μανώλης γνωρίζει τον δολοφόνο του πατέρα του Νικηφόρου, αλλά δεν τον αποκαλύπτει, από φόβο για όσα μπορεί να συμβούν. Αυτό το μυστικό όμως θα σταθεί ικανό να διαλύσει μια φιλία χρόνων; Το περιοδικό Τηλέραμα έχει τις αποκαλυπττικές, για το μέλλον της σειράς Σασμός, συνεντεύξεις των δύο νεαρών πρωταγωνιστών…

Σασμός, σύκρουση Μαθιού και Βασιλικής

ΣΤΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Είναι μόλις 24 ετών. Έχει ρίζες από τη Μικρά Ασία και τη Λέσβο και γύρω στον Φεβρουάριο θα ορκιστεί… δικηγόρος. Ο ίδιος βέβαια ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ αυτό το πτυχίο, γιατί «θα κάνω στην υποκριτική όσα συγκινούν τόσο τη δική μου ψυχή όσο και των άλλων ανθρώπων». Προς το παρόν, ως Μανώλης, βασανίζει την ψυχή του με ένα τρομερό μυστικό!

Πώς νιώθεις τον Μανώλη ως ρόλο;

«Είναι ένα παιδί που διακατέχεται από πολύ μεγάλους φόβους. Δεν φτάνει δηλαδή που εξαιτίας του καταπιεστικού πατέρα του έχει μεγαλώσει σε ένα φοβικό οικογενειακό περιβάλλον, τώρα κρύβει και ένα μυστικό βαρύ, που αφορά τον καλύτερό του φίλο. Εξ ου και το μεγάλο δίλημμα που πρέπει να διαχειρίζεται συνεχώς σχετικά με την αλήθεια, το ψέμα, το τι είναι άδικο και τι δίκαιο».

Τι φοβάται περισσότερο; Τις επιπτώσεις στην ψυχή του φίλου του ή τον Μαθιό;

«Πρόκειται για κάτι συνδυαστικό. Από την αρχή η στάση του απέναντι στον Μαθιό ήταν επιφυλακτική, γιατί είναι μια φιγούρα ξένη προς αυτόν. Ειδικά η σχέση του Μαθιού με τα όπλα και τη βία τον τρομάζει. Επιπλέον, ο Μανώλης αγνοεί το παρελθόν… Το μόνο που έχει δει είναι ένας άνθρωπο που σκότωσε τον ξάδελφό του και στη συνέχεια έχει σχέση με τη χήρα του. Επομένως είναι φυσικός ο φόβος του. Ταυτοχρόνως, φοβάται για το τι μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια αποκάλυψη, γιατί ο Νικηφόρος μετά τον θάνατο του πατέρα του έχει αναπτύξει με τον Μαθιό βαθιά σχέση. Το δίλημμα λοιπόν είναι πάντα εκεί, μέσα του: αν αποκαλύψω στον φίλο μου την οδυνηρή αλήθεια, δεν θα είναι σαν να τον… ορφανεύω για δεύτερη φορά;»

Τι θα δούμε λοιπόν προσεχώς;

«Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε πώς ζουν οι δύο φίλοι ως φοιτητές, μακριά από το χωριό και όσα τους βαραίνουν. Οι δεύτερες σκέψεις, τα διλήμματα, οι φόβοι δεν εγκαταλείπουν φυσικά τον Μανώλη, γιατί μπορείς να τρέξεις αλλά δεν μπορείς να κρυφτείς, κυρίως από τον εαυτό σου. Όσο εξελίσσεται η ιστορία και όσο το μυστικό του θα γίνεται όλο και πιο αφόρητο για να το κρατήσει, οι δύο ήρωες θα φτάσουν σε… ακραίες καταστάσεις, ενώ η σχέση μεταξύ Μαθιού και Μανώλη θα κορυφωθεί».

Σασμός, Ένα αναπάντεχο γεγονός διαταράσσει και πάλι τις ισορροπίες!

Ο Μαθιός ήδη τον υποψιάζεται…

«Οντως έχει κάποιες υποψίες, επειδή είναι πανέξυπνος την αλλαγή στη και έχει δει συμπεριφορά του Μανώλη. Έτσι, τον παρακολουθεί στενά και σιωπηλά και σιγά σιγά θα τον δούμε να προσπαθεί να καταλάβει τι κρύβει ο Μανώλης και αν αποτελεί κάποιον κίνδυνο γι’ αυτόν». Ο Μανώλης θα μάθει το παρελθόν του με τη Βασιλική; Και αν ναι, θα κατανοήσει ότι πρόκειται για έγκλημα… πάθους; «Αυτό είναι ένα καίριο ερώτημα για όλη τη σειρά: τι είναι τελικά νόμιμο και τι ηθικό; Προσωπικά δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση τον φόνο. Παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν με κάνει να τον μισήσω. Δεν γίνεται να μισήσεις ένα τραγικό πρόσωπο, γιατί αυτό είναι ο Μαθιός: ένα πρόσωπο τραγικό»,

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Β κύκλος: 171 , 172 , 173 , 174 , 175 , 176

Στην πραγματική ζωή είναι όντως… βαρύς κι ασήκωτος;

«Η σχέση μας με τον Δημήτρη Λάλο στα γυρίσματα είναι εξαιρετική και έχει πολύ χιούμορ! Έχει βέβαια κάποια στοιχεία του Μαθιού, αλλά είναι μια χαρά άνθρω πος, τον θαυμάζω πολύ. Και βεβαίως… δεν γυρνάει με κουμπούρια (γελάει)».

Ο Μανώλης έχει ταραχώδη σχέση και με την αδελφή του, τη Θοδώρα…

«Αυτή η συγκρουσιακή σχέση έχει τις ρίζες της στο καταπιεστικό οικογενειακό περιβάλλον. Απλώς ο καθένας αντιδρά διαφορετικά: η Θοδώρα με ακραία δυναμικό τρόπο, ενώ ο Μανώλης κλείνεται στον εαυτό του. Δεν μπορεί να αντέξει ο ένας τον άλλον και προσεχώς θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες ρήξεις και εκρήξεις. Παρ’ όλα αυτά, επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι σου… ξημερώνει, Μανώλης και Θοδώρα θα περάσουν τόσα πολλά, που θα υποστούν ριζικές αλλαγές».

Μπορεί να… γλυκάνει η Θοδώρα;

«Γιατί όχι; Κανένας δεν γεννιέται κακός».

Υπήρξες ποτέ τόσο εσωστρεφής;

«Δεν έχω την εσωστρέφεια του Μανώλη, έχω όμως μια ανασφάλεια, έναν φόβο ότι δεν είμαι αρκετός… Νομίζω όμως ότι πρόκειται για έναν κοινό φόβο που έχει κάθε άνθρωπος που πατάει στέρεα στη γη. Ευτυχώς δεν φτάνω τον ακραίο φόβο του Μανώλη».

Το δικό σου οικογενειακό περιβάλλον πώς αντέδρασε όταν είπες πως Θέλεις να γίνεις ηθοποιός;

«Οι γονείς μου είχαν αρχίσει να Το υποψιάζονται από το σχολείο, όπου συμμετείχα σε θεατρικές ομάδες. Όταν λοιπόν πέρασα στη Νομική, τους είπα κάτι που ήξεραν ήδη: ότι θα κυνηγήσω το όνειρό μου. Εκείνοι μου απάντησαν πως ό,τι και να έκανα θα ήταν μαζί μου, να τελειώσω όμως και τη Νομική (γελάει)».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΟΥΤΖΑΣ

Οι τηλεθεατές έχουμε την εντύπωση πως ο Νικηφόρος ζει στον «δικό του κόσμο» και δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του…

Πώς όμως τον αντιλαμβάνεται ο Γιώργος Αμουτζάς:

«Τον δικαιολογώ σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πολλές φορές το να υποψιαστούμε κάτι που συμβαίνει κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη μας είναι το πιο δύσκολο πράγμα. Είχα ακούσει μια πολύ ωραία συμβουλή από τον Δημήτρη Λάλο. Προσπάθησε να μου κάνει μια παρομοίωση με βάση ιστορικά στοιχεία για το θ πώς να αντιμετωπίσω τον ρόλο. Μου είπε ότι όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος προσέγγισε την Αμερική, οι ιθαγενείς ήταν εκεί, τον έβλεπαν, αλλά αυτό που έβλεπαν ήταν κάτι ξένο και δεν έφεραν καμία αντίσταση ακριβώς επειδή δεν μπορούσαν να τον επεξεργαστούν και να το αναγνωρίσουν. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τον Νικηφό ρο μας. Δεν μπορεί να φανταστεί για εκείνον που θεωρεί δεύτερο πατέρα του ότι είναι δολοφόνος».

Τι σου αρέσει περισσότερο στον Νικηφόρο;

«Τον λατρεύω, τον έχω αγαπήσει πάρα πολύ, έχουμε έρθει πολύ κοντά και πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και της ζωής μου. Το έχω σεβαστεί αυτό το παιδί και, λόγω των πολύωρων γυρισμάτων, ζω περισσότερο σαν Νικηφόρος παρά ως Γιώργος. Είμαι σύμφωνος με το 90% των αντιδράσεων, των σκέψεων και των κινήσεών του, Με εκφράζει, τον κατανοώ, τον καταλαβαίνω, συνάδει με τη δική μου λογική».

Θα συνεχίσει ο Μανώλης να στέλνει ως Νικηφόρος μηνύματα στην Τζένη;

«Ο Νικηφόρος εντυπωσιάστηκε από την κίνηση του Μανώλη να στείλει το μήνυμα στην Τζένη και βρήκε έναν σύμβουλο, όπου μαζί παίζουν αυτό το ανώριμο παιχνίδι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το κάνει από κακία. Όντως αγαπά την Τζένη, τη νοιάζεται, τη σκέφτεται συνέχεια και φαντάζεται το μέλλον του μαζί της. Αυτοί οι πρώτοι έρωτες της ενηλικίωσης μοιάζουν σαν παραμύθι. Νομίζεις ότι αυτό είναι η ζωή, έτσι θα ζήσεις για πάντα. Είναι τόσο έντονες αυτές οι πρώτες αγάπες».

Διαβάστε Επίσης  Σασμός – Ο Βαγγέλης απειλεί την Αργυρώ: «Aν συνεχίσεις να παίζεις μαζί του….»

Πώς πιστεύεις ότι θα αντιδράσει όταν μάθει πως ο πατέρας του δεν ήταν πιστός στη μάνα του;

«Υποθέτω πως θα πέσει στα μάτια του και θα αναθεωρήσει για κάποιες εχθρικές συμπεριφορές που είχε βγάλει απέναντι στη μητέρα του, όταν εκείνη τόλμησε να κατηγορήσει τον Στεφανή».

Και όταν μάθει πως ο Μαθιός, που τον έχει πρότυπο, είναι ο φονιάς του πατέρα του;

«Εντάξει, νομίζω ότι αυτή η στιγμή θα είναι από τις πιο βασικές και δυνατές ολόκληρης της σειράς. Θα είναι ένα κομβικό σημείο, που φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ κοντά στο τέλος της σειράς. Είναι ακόμα πολύ μακριά, δεν έχουμε πάρει καν σενάριο για κάτι τέτοιο».

Η σχέση του Νικηφόρου με τον Μανώλη είναι αδελφική. Μπορεί αυτή να διαλυθεί όταν μάθει πως ο κολλητός του όντως ήξερε τον φονιά και δεν μιλούσε;

«Περιμένω με αγωνία κάποια στιγμή να φτάσουμε εκεί. Βεβαίως τότε όλο αυτό το όμορφο ταξίδι του “Σασμού” θα έχει τελειώσει. Οπότε λέω να ζήσω την κάθε στιγμή αυτής της όμορφης καθημερινότητας, την αγάπη και την αγκαλιά του κόσμου, και να κάνουμε λίγο υπομονή για όλα αυτά».

Πώς είναι να παίζεις δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες;

«Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν την καθημερινότητά σου πιο εύκολη, πιο ευχάριστη και πιο εποικοδομητική. Είναι το μεγαλύτερο μάθημα να συνεργάζεσαι μαζί τους, έχεις μόνο να κερδίσεις. Ύστερα από όλα αυτά που συνέβησαν στον χώρο μας πέρυσι, με το κίνημα #MeToo, επικρατούσε μια μουντή ατμόσφαιρα. Σαν να υπήρχε ένας άγραφος κανόνας που έλεγε πως απαγορεύεται να πούμε το καλό και να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα. Ο “Σασμός” λοιπόν για μένα είναι η επόμενη μέρα, είναι ακριβώς η αντίθετη πλευρά αυτού του νομίσματος. Είναι άνθρωποι με αγάπη και πάθος για τη νέα γενιά, με μια μεγάλη αγκαλιά. Έχουν φτάσει ψηλά στην καριέρα τους και, παρ’ όλα αυτά, θέλουν να δώσουν το χέρι τους σε εμάς τους νέους, που είμαστε στο ξεκίνημα, και να μας πουν “ανεβείτε πάνω, ανεβείτε μαζί μας. Είναι πολύ συγκινητικό να δουλεύεις με τόσο καταξιωμένους καλλιτέχνες, που σε σέβονται τόσο πολύ και νοιάζονται για το κοινό καλό της σειράς και όχι απλώς για τον ρόλο τους».

Εκτός από την υποκριτική, κάνεις ιππασία, ασχολείσαι με τις μηχανές, τραγουδάς κιόλας. Πού νιώθεις περισσότερο Γιώργος μέσα σε όλα αυτά;

«Νομίζω πως η ταχύτητα και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι το πάθος μου, είναι ο ελεύθερός μου χρόνος, είναι μια πηγή ενέργειας που με κάνει να νιώθω ζωντανός και να ξεχνάω όλα μου τα προβλήματα και τα άγχη της καθημερινότητας».

Αν δεν ήσουν ηθοποιός, θα ήσουν…

«Μέχρι τα 8 μου έλεγα πως θα ήθελα να γίνω ραλίστας! Δεν θα μπορούσα όμως να μην είμαι ηθοποιός. Τουλάχιστον σε αυτή τη ζωή»

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *