Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε πράσινο τσάι κάθε μέρα

Πίνετε πράσινο τσάι κάθε μέρα; Το πράσινο τσάι είναι ένα φυσικό ρόφημα που αποτελεί μέρος της παραδοσιακής ιατρικής εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Το πράσινο τσάι είναι πολύ ωφέλιμο για το σώμα μας εφόσον δεν πίνουμε υπερβολικές ποσότητες. Η μέγιστη συνιστώμενη ποσότητα για την εξασφάλιση όλων των ωφελειών του είναι δύο φλιτζάνια τη μέρα.

Η κατανάλωσή του σταδιακά εξαπλώθηκε σε όλη την Ασία μέσα στους αιώνες. Σήμερα καλλιεργείται σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.

Το τσάι αυτό, που διαφέρει από τα άλλα είδη τσαγιού, δεν υποβάλλεται σε διαδικασίες ζύμωσης. Έτσι διατηρεί όλες τις αντιοξειδωτικές ουσίες και τις πολυφαινόλες του.

Οι ουσίες αυτές έχουν ιδιότητες ωφέλιμες για την υγεία μας. Βοηθούν στον έλεγχο του βάρους και ακόμα και στην πρόληψη του καρκίνου.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για να πίνετε πράσινο τσάι κάθε μέρα μέτρο. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τις απίστευτες ωφέλειες που μας εξασφαλίζει το πράσινο τσάι. Θα σας πούμε επίσης πότε δεν θα πρέπει να το καταναλώνετε.

Διαβάστε Επίσης  Μαρμελάδα από τζίντζερ, χωρίς ζάχαρη, για ενίσχυση του ανοσοποιητικού

 

  • Βοηθάει στο αδυνάτισμα
  • Προλαμβάνει το διαβήτη
  • Προστατεύει την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος
  • Προλαμβάνει τα προβλήματα όρασης
  • Καταπολεμά τα κονδυλώματα
  • Προλαμβάνει τις νόσους του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον
  • Προλαμβάνει την εμφάνιση λίθων στα νεφρά
  • Πίνετε πράσινο τσάι κάθε μέρα: προλαμβάνει την τερηδόνα

 

 

Πότε δεν πρέπει να πίνετε πράσινο τσάι

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις στις οποίες δεν θα πρέπει να πίνετε πράσινο τσάι.

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα δύο φλιτζάνια τη μέρα. Μεγαλύτερη ποσότητα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις όπως:

Πονοκεφάλους.
Νευρικότητα.
Διάρροια.
Δυσκολία στον ύπνο.
Ευερεθιστότητα.
Αυξημένους καρδιακούς παλμούς.
Ζάλη.

Επίσης δεν θα πρέπει να πίνετε πράσινο τσάι αν λαμβάνετε φάρμακα ή αν πίνετε οινοπνευματώδη. Αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα του πράσινου τσαγιού σε καφεΐνη. Η ουσία αυτή, όταν συνδυάζεται με άλλες ουσίες, μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Διαβάστε Επίσης  Αλάτι για την ονυχομυκητίαση

Το πράσινο τσάι δεν συνιστάται στις εγκύους ή στις γυναίκες που θηλάζουν, επειδή μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στο μωρό.

Οι ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση, αναιμία και πεπτικά προβλήματα θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν την κατανάλωση πράσινου τσαγιού ή θα πρέπει να πίνουν μικρές ποσότητες με ιατρική επίβλεψη.

Το αν καταναλώνετε πράσινο τσάι με μέτρο καθορίζει αν αυτό είναι ωφέλιμο για την υγεία σας ή όχι. Πολλοί κάνουν το λάθος να καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα πράσινου τσαγιού μέσα στην ανυπομονησία τους να χάσουν βάρος χωρίς να γνωρίζουν ότι βλάπτουν το σώμα τους.

Φροντίστε να μην πίνετε πάνω από δύο φλιτζάνια πράσινο τσάι τη μέρα. Ανακαλύψτε τις ωφέλειες που μπορεί να έχει το πράσινο τσάι για την ευεξία σας.

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *