Φυσικοί τρόποι για να διώξεις τα κουνούπια

Φυσικοί τρόποι για να διώξεις τα κουνούπια-fiftififti.eu

Φυσικοί τρόποι για να διώξεις τα κουνούπια

Άφησέ με να μαντέψω. Αν σε ρώταγα ποιο είναι το πιο ενοχλητικό πράγμα το καλοκαίρι –αν εξαιρέσουμε αυτή τη μικρή δίπλα που κάνει η κοιλιά σου όταν φοράς το μαγιό- σίγουρα θα μου έλεγες τα κουνούπια. Και επειδή το ξέρω, και επειδή θέλω να σε απαλλάξω από αυτά, σου βρήκα μερικούς φυσικούς τρόπους για να απαλλαγείς από αυτά τα τόσο ενοχλητικά έντομα.

Αιθέριο έλαιο λεβάντας: Είτε ρίξεις μερικές σταγόνες γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα, είτε με ένα πανί βάλεις λίγες σταγόνες σε καίρια σημεία του δωματίου όπως το κρεβάτι σου, είτε απλά βάλεις λίγο από το έλαιο στο σώμα σου τα κουνούπια θα εξαφανιστούν γιατί απεχθάνονται το άρωμα της λεβάντας.

Διαβάστε Επίσης  Κορονοϊός: Αυτός είναι ο Σερραίος που επιμένει ότι βρήκε τη θεραπεία – «Δεν είμαι βλάκας»

Δενδρολίβανο: Βραδινό μπάρμπεκιου με φίλους στο μπαλκόνι; Ε, θα έχει σίγουρα και κουνούπια. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα θελήσεις να ψήσεις θυμήσου να ρίξεις μερικά κλωνάρια μέσα στο μπάρμπεκιου και δε θα ξαναδείς τα τόσο ενοχλητικά έντομα.

Σκόρδο: Δίκοπο μαχαίρι και το ξέρω, ναι, αλλά τι να κάνουμε που η μυρωδιά του απομακρύνει και τα κουνούπια; Είναι σίγουρο απωθητικό απλά μπορεί να απωθήσει και τους γύρω σου. #sorry

Διαβάστε Επίσης  Αντιμετωπίστε τα προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος

Λεμόνι και γαρύφαλλο: Κόψε ένα λεμόνι στη μέση και κάρφωσε πολλά γαρύφαλλα πάνω του. Έτσι, θα ξεχαστείς από την ιδέα των κουνουπιών αφού δε θα θελήσουν να πλησιάσουν.

Φυσικοί τρόποι για να διώξεις τα κουνούπια-fiftififti.eu

 

Βασιλικός: Αν έχει κήπο, μπαλκόνι ή έστω γλάστρες ξανασκέψου φέτος να φυτέψεις βασιλικό. Αφενός «πιάνει» και φουντώνει γρήγορα και αφετέρου εξολοθρεύει τα κουνούπια πριν καν σκεφτείς ότι μπορεί να πλησιάσουν.

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *