Αντιπρόεδρος ΙΣΚΕ – Προτρεπτική και όχι δεσμευτική η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου – Επικίνδυνες οι ακραίες φωνές στην Εκκλησία

Διευκρινίσεις σχετικά με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, για είσοδο των πιστών στους ναούς με rapid test , έδωσε ο πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης, αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ).

«Από την πρώτη στιγμή Ιερά Σύνοδος, εκφράζει την πάγια θέση της και προτρέπει και νουθετεί τους πιστούς προς τη σωστή κατεύθυνση» σημείωσε στον ΑΝΤ1 και εξήγησε πως νουθετεί και ενθαρρύνει για την τήρηση των μέτρων.

«Η προτροπή της Ιεράς Συνόδου είναι καθαρά συμβουλευτική και προτρεπτική, δεν είναι δεσμευτική» επεσήμανε και υπογράμμισε πως ο κλήρος δεν μπορεί να αφήσει «το μυστήριο και την προσευχή και να ασχοληθούμε με επί μέρους πρακτικά άλλα θέματα».

Διαβάστε Επίσης  Την Πέμπτη 24 Ιουνίου, το «Φεγγάρι της Φράουλας», η 3η και τελευταία υπερπανσέληνος του 2021

Ο ίδιος ανέφερε, πως η εκκλησία δεν μπορεί να καταστήσει υποχρεωτικά τα τεστ, καθώς «η εκκλησία δεν μπορεί να επιβάλλει». Σημείωσε πάντως πως υπάρχει η δυνατότητα για ελέγχους στους Ιερούς Ναούς, με επιτρόπους, νεωκόρους κι εθελοντές.

«Επικίνδυνες οι ακραίες φωνές»
Απαντώντας σε ερώτηση για τις ακραίες φωνές εντός του κλήρου, ο κ. Βαμβακίδης σημείωσε πως «όλες οι ακραίες φωνές που προέρχονται από οποιοδήποτε χώρο, και αυτόν της εκκλησίας, είναι επικίνδυνες και οι πιστοί δεν πρέπει να τις ακούν. Οι επικίνδυνες φωνές πρέπει να απομονωθούν. Οι πιστοί πρέπει να ακούσουν και να πειθαρχήσουν στην εκκλησία που αποφαίνεται εν συνόδω».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *