Τα οφέλη των μανιταριών

Μανιτάρια: Παρά το μικρό τους μέγεθος έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμόΜανιτάρια: Παρά το μικρό τους μέγεθος έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό

Παρά το μικρό τους μέγεθος τα μανιτάρια έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, το δέρμα και γενικότερα για την ανθρώπινη υγεία.

Τα οφέλη των μανιταριών

Πρωτεΐνες: Τα μανιτάρια, ως γνωστόν είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε όλα τα βασικά αμινοξέα.

Δρουν κατά της γήρανσης: Τα μανιτάρια έχουν και αντιγηραντικές ιδιότητες, καθώς περιέχουν δυο ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες (εργοθειονίνη και γλουταθειόνη) που είναι γνωστό ότι δρουν κατά της γήρανσης.

Θρεπτικά συστατικά: Το συγκεκριμένο λαχανικό περιέχει πολλές βιταμίνες, ειδικά εκείνες που ανήκουν στο σύμπλεγμα Β. Λόγου χάρη η βιταμίνη Β3 που είναι σημαντική για τον οργανισμό, υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στα μανιτάρια και συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση των τροφών που καταναλώνουμε, στην ρύθμιση του μεταβολισμού υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπιδίων, ενώ διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα την έκκριση των υγρών της χολής και του στομάχου.

Διαβάστε Επίσης  Αυτός είναι ο καλύτερος φυσικό τρόπος να καθαρίσετε τους πνεύμονες σας απο την πίσσα και την νικοτίνη

Αμινοξέα: Τα μανιτάρια περιέχουν δυο πολύτιμα οξέα την τρυπτοφάνη και τη λυσίνη. Η πρώτη είναι αναγκαία για την βέλτιστη ποιότητα του ύπνου, ενώ η δεύτερη βοηθά στην ανάπτυξη των χόνδρων (ιστοί που καλύπτουν τα οστά που έρχονται σε επαφή με τις αρθρώσεις και επιτρέπουν την ομαλή, με ελάχιστη τριβή κίνηση των αρθρικών επιφανειών).

Πρεβιοτικά: Ένα από τα πολλαπλά τους οφέλη είναι πως αποτελούν βασική πηγή πρεβιοτικών, τα οποία είναι ιδανικά για τη βέλτιστη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Αναλυτικότερα, τα πρεβιοτικά ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των υδατανθράκων και αποτελούν την τροφή των καλών βακτηριδίων που είναι απαραίτητα για την διατήρηση σε φυσιολογικά επίπεδα της μικροχλωρίδας του εντέρου. Μπορούν να βρεθούν στα δημητριακά ολικής αλέσεως, στο σκόρδο, στα κρεμμύδια, στα όσπρια, στις μπανάνες, στη φλούδα των μήλων κλπ.

Διαβάστε Επίσης  Πάπρικα: Δείτε τι κάνει στην υγεία σας

Αλλεργία: Αποδεδειγμένα τα μανιτάρια δρουν κατά της αλλεργίας και της υψηλής χοληστερίνης, ενώ έχουν και αντικαρκινικές ιδιότητες.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *