Κόκκινα σταφύλια για υγιή νεφρά και συκώτι

Κόκκινα σταφύλια για υγιή νεφρά και συκώτιΚόκκινα σταφύλια για υγιή νεφρά και συκώτι

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να έχετε πιο υγιή νεφρά και συκώτι;

Το σημαντικότερο είναι να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Μια έξυπνη δίαιτα που περιορίζει το αλάτι και την πρόσληψη λίπους είναι μια καλή αρχή.

Οι τακτικές ασκήσεις, η διακοπή του καπνίσματος και η διαχείριση των συναισθημάτων σας είναι επιπρόσθετοι παράγοντες που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας. Ωστόσο, η φύση προσφέρει και αυτή μια μικρή βοήθεια στην υγεία των νεφρών και του ήπατος και χωρίς αυτή δεν θα μπορούσατε να τα καταφέρετε: τα φρούτα.

Να επιλέγετε πάντα τα πιο σκουρόχρωμα σταφύλια. Γιατί; Επειδή αυτά είναι πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά και σε άλλες θεραπευτικές ιδιότητες από τα άσπρα σταφύλια.

Διαβάστε Επίσης  Πόθεν έρχεται το έθιμο να λέμε ψέματα την Πρωταπριλιά- Η ελληνική εκδοχή

Τα κόκκινα σταφύλια είναι διουρητικά, βοηθούν στον καθαρισμό των νεφρών και ενισχύουν τη λειτουργία του ήπατος.

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε ήδη, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία ενώ παράλληλα προωθούν την εξάλειψη των τοξινών και άλλων βλαβερών ουσιών του σώματος.

Τα κόκκινα σταφύλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, 80% περίπου. Αυτό το γεγονός τα καθιστά κατάλληλα για καθημερινή κατανάλωση και, όπως ακριβώς και τα μήλα, θα πρέπει να τα καταναλώνετε πάντα με τη φλούδα τους καθώς πολλά από τα οφέλη αυτού του φρούτου προέρχονται από αυτό το μέρος.

Μπορείτε να απολαύσετε τα σταφύλια με ποικίλους τρόπους: στο πρωινό, σε συνδυασμό με ένα μπολ βρώμης και απλό γιαούρτι ή να τα προσθέσετε σε μια νόστιμη σαλάτα με σπανάκι, τυρί, καρύδια και λίγο πεπόνι, αν σας αρέσει.

Διαβάστε Επίσης  Θερμή… εισβολή αναμένεται την Τρίτη με 40άρια.

Αναρωτιέστε αν είναι καλή ιδέα να πίνετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα για το συκώτι και τα νεφρά σας, η απάντηση είναι “ναι”! Τα οφέλη του κόκκινου κρασιού προέρχονται από τη ρεσβερατρόλη, ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στα κόκκινα σταφύλια και σύμφωνα με διάφορες μελέτες είναι εξαιρετική για τη θεραπεία της λιπώδους νόσου του ήπατος.

Μόνο να θυμάστε να περιορίζετε τον εαυτό σας στο ένα ποτήρι την ημέρα… παν μέτρον άριστον!

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *