Ιδέες για υγιεινό πρωινό των παιδιών

Ιδέες για υγιεινό πρωινό των παιδιώνΙδέες για υγιεινό πρωινό των παιδιών

Θα έχετε ακούσει εκατοντάδες φορές ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας για τα παιδιά και όχι μόνο.

Όμως πολλές φορές λόγω της δυσκολίας τους να ξυπνήσουν νωρίτερα, το πρωινό παραλείπεται και πολλά παιδιά θα πιούν μόνο ένα ποτήρι γάλα πριν φύγουν για το σχολείο.

Γιατί τα παιδιά πρέπει να τρώνε ένα καλό πρωινό

Τα παιδιά που καταναλώνουν πρωινό μπορούν να διατηρήσουν πιο εύκολα ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος, σε σχέση με τα παιδιά που το παραλείπουν κι έχουν μεγαλύτερη τάση προς το υπέρβαρο και την παχυσαρκία.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί δεν πρέπει να διαβάζετε τα παιδιά σας

Παράληψη του πρωινού – Συνέπειες για τα παιδιά

Παλαιότερα αλλά και νεότερα ερευνητικά δεδομένα από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνδέουν την απουσία του πρωινού από την διατροφή με αυξημένο κίνδυνο για την εκδήλωση σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά. Επιπρόσθετα, η παράλειψη του πρωινού μπορεί να συσχετίζεται με υψηλά επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τα οφέλη του πρωινού στην υγεία των παιδιών

Τα παιδιά που συνηθίζουν να καταναλώνουν το πρωινό τους έχουν συνήθως μία επαρκέστερη σε θρεπτικά συστατικά διατροφή. Και μην ξεχνάτε πως το πρωινό θα εξασφαλίσει την ενέργεια που χρειάζονται τα παιδιά για να αποδώσουν στο σχολείο και στην καθημερινότητά τους.

Διαβάστε Επίσης  Μαθαίνοντας στα παιδιά καλές οικονομικές συνήθειες

Πώς θα καταφέρετε το παιδί σας να τρώει ένα καλό πρωινό πριν ξεκινήσει τη μέρα του

Αν το παιδί έχει σχολείο, προσπαθήστε να ξυπνά 15 λεπτά νωρίτερα έτσι ώστε να αφιερώνει τον απαραίτητο χρόνο στο πρωινό του. Αν βρίσκεται σε διακοπές δεν έχετε πρόβλημα, έχει όσο χρόνο χρειάζεται για να απολαύσει ένα χορταστικό πρωινό.

Μερικές λαχταριστές υγιεινές και θρεπτικές και συνταγές για πρωινό των παιδιών

Buddha bowl

 

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *