Οι πρώτες ημέρες με τη γάτα στο σπίτι – Πώς να τη βοηθήσετε να εξοικειωθεί με τον χώρο σας

Οι πρώτες ημέρες με τη γάτα στο σπίτι Οι πρώτες ημέρες με τη γάτα στο σπίτι – Πώς να τη βοηθήσετε να εξοικειωθεί με τον χώρο σας

Η προσαρμογή για ένα γατάκι είναι πολύ απλούστερη από ένα σκυλάκι. Για τη γάτα το σημαντικότερο ρόλο παίζει το περιβάλλον της, οπότε θα πρέπει να της δώσετε χρόνο να εξοικειωθεί μαζί του.

Το μικρό γατάκι αλλά και η μεγαλύτερη γάτα μπορεί να περάσει ώρες χωρίς να βγει από το καλαθάκι μεταφοράς, με το οποίο την φέρατε στο σπίτι. Μην την πιέσετε να βγει, αφού για αυτή είναι σημαντικό να αρχίσει να εξερευνά το νέο χώρο, όταν εκείνη νιώσει έτοιμη.

Διαβάστε Επίσης  Αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των Δήμων σχετικά με τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς

Μην προσπαθήσετε καν να τη δελεάσετε με λιχουδιές ή χάδια, αφού δεν υπάρχει λόγος. Θα βγει σίγουρα και μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

 

Κατά πάσα πιθανότητα, θα της πάρει ώρες αν όχι μέρες να μυρίζει κάθε γωνιά κάθε δωματίου και μάλλον θα βρει κάποιο απόμερο μέρος για να κρυφτεί, μέχρι να αισθανθεί δυνατή.

Είναι βασικό για τις γάτες να έχουν μέρη να κρύβονται και να βρίσκουν ασφάλεια. Κατά τα άλλα, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο.

Διαβάστε Επίσης  Οι καλύτερες συμβουλές ώστε να ζείτε ευτυχισμένοι μαζί με το ζωάκι σας

Η γάτα με τη μυρωδιά θα βρει αμέσως πού είναι το φαγητό της αλλά και η άμμος της και θα προσαρμοστεί χωρίς δυσκολία, ενώ πολύ σύντομα θα αρχίσει να γουργουρίζει στην αγκαλιά σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *