Μάσκα μαλλιών με λάδι καρύδας

 Μάσκα μαλλιών με λάδι καρύδας

Μάσκα μαλλιών με λάδι καρύδας

Με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιμυκητιασικά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, δεν είναι τυχαίο ότι το λάδι καρύδας έχει αναδειχθεί σε πρωταγωνιστής των DIY συνταγών ομορφιάς και γενικά της φυσικής περιποίησης.

Μάλιστα, χάρη στη μικρή μοριακή δομή του, απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα, χαρίζοντάς της βαθιά ενυδάτωση και αφήνοντάς τη λεία, απαλή και λαμπερή.

Στην κοσμητολογία το λάδι καρύδας έχει γίνει διάσημο για την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική του δράση, αφού είναι πλούσια σε βιταμίνη E και φυσικά καροτένια.

Διαβάστε Επίσης  Ρυτίδες: Τι να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε καλλυντικά

Μάσκα μαλλιών

Θα χρειαστούμε 1 ώριμο αβοκάντο και 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας. Βγάζουμε το αβοκάντο με ένα κουτάλι και το λιώνουμε καλά.

Προσθέτουμε στο αβοκάντο το λάδι καρύδας. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να έχουμε μια ομοιογενή πάστα. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε δύο κουταλιές μέλι για να κάνουμε το μείγμα ακόμα πιο ενυδατικό.

Λούζουμε τα μαλλιά μας και όσο είναι ακόμα νωπά απλώνουμε τη μάσκα από τις ρίζες ως τις άκρες. Μόλις απλώσουμε τη μάσκα, τυλίγουμε τα μαλλιά μας με μια ζεστή πετσέτα ώστε να απορροφηθεί η μάσκα καλύτερα.

Διαβάστε Επίσης  5 πλεονεκτήματα που χαρίζει το δεντρολίβανο στα μαλλιά σας

Περιμένουμε για 45 περίπου λεπτά και την αφαιρούμε. Ξαναλουζόμαστε και απλώνουμε μαλακτική κρέμα, όπως συνήθως. Για κανονικά μαλλιά, αρκεί να εφαρμόζουμε τη μάσκα μία φορά τον μήνα.

Για ξηρά μαλλιά, καλό είναι να απλώνουμε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *