Ροδόνερο. Ένα φυσικό προϊόν με 10 καλλυντικές χρήσεις

Ροδόνερο. Ένα φυσικό προϊόν με 10 καλλυντικές χρήσεις.fiftififti.eu

Ροδόνερο. Ένα φυσικό προϊόν με 10 καλλυντικές χρήσεις

Το Ροδόνερο (Rose water) είναι αρωματισμένο νερό το οποίο παράγεται από την απόσταξη αγνών ροδοπέταλων. Χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στις κουζίνες της Περσίας και της Μέσης Ανατολής, για να δώσει γεύση κυρίως σε γλυκά αλλά και αλμυρά πιάτα. Από την άλλη είναι όμως ιδανικό και για καλλυντική χρήση. Κι αυτές οι ευεργετικές του ιδιότητες στον τομέα της ομορφιάς είναι γνωστές από την αρχαιότητα.

Γιατί μπορεί να υπάρχουν πολλά καλλυντικά εκεί έξω που κάνουν δουλειά, αλλά τα φυσικά προϊόντα είναι πάντα προτιμότερα και οικονομικότερα… Ορίστε 10 λόγοι που αν δοκιμάσουμε το ροδόνερο σε πρόσωπο, μαλλιά και σώμα, θα το λατρέψουμε.

1. Ανοίγει τους φραγμένους πόρους

Το ροδόνερο ανοίγει τους φραγμένους πόρους της επιδερμίδας κι έτσι βοηθά στον βαθύ καθαρισμό της. Απλά ρίχνουμε μια ποσότητα ροδόνερου σε ελαφρώς βρεγμένο βαμβάκι και αφαιρούμε ρύπους και μακιγιάζ. Για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ το συνδυάζουμε ακόμη καλύτερα με αμυγδαλέλαιο.

2. Τονώνει την επιδερμίδα του προσώπου

Είναι υπέροχο ως τονωτική λοσιόν, γιατί απομακρύνει υπολείμματα που το καθαριστικό δεν κατάφερε να αφαιρέσει κι έτσι προετοιμάζει τέλεια την επιδερμίδα για την κρέμα.

Διαβάστε Επίσης  …για ένα καθαρό πρόσωπο

3. Καταπραΰνει το πρόσωπο από την ακμή

Το ροδόνερο είναι ιδανικό για λιπαρά δέρματα με τάση ακμής. Ελαττώνει την έκκριση σμήγματος και εξαλείφει τα ενοχλητικά σπυράκια, λόγω των αντιβακτηριακών του ιδιοτήτων.

4. Σταθεροποιεί το μακιγιάζ

Αν ψεκάσουμε το πρόσωπό μας με ροδόνερο μετά το make up, δημιουργούμε ένα αόρατο πέπλο προστασίας ενάντια σε εξωτερικές συνθήκες, όπως ζέστη, ιδρώτας, υγρασία, καυσαέριο και σκόνη. Άρα παρατείνουμε τη διάρκεια του μακιγιάζ για ώρες.

5. Μειώνει τις κοκκινίλες μετά το ξύρισμα

Με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μας ανακουφίζει από το δυσάρεστο τσούξιμο που προκαλεί το ξυράφι. Παράλληλα μειώνει ερεθισμούς και κοκκινίλες που παρουσιάζονται μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση.

6. Ενυδατώνει το σώμα

Κι όμως το ροδόνερο μπορεί να αντικαταστήσει την ενυδατική κρέμα σώματος. Ειδικά αν το χρησιμοποιήσουμε μετά το μπάνιο, που οι πόροι είναι ακόμη ανοιχτοί, θα δούμε το δέρμα μας να παραμένει λείο κι απαλό για πολλές ώρες.

Διαβάστε Επίσης  Κουρασμένα Μάτια – Αιτίες και Σπιτικές Θεραπείες

7. Προστατεύει τα μαλλιά από το φριζάρισμα

Όσο πιο ενυδατωμένα είναι τα μαλλιά, τόσο λιγότερο φριζάρουν. Γι’ αυτό τα ψεκάζουμε με ροδόνερο μετά το λούσιμο και πριν τα στεγνώσουμε με πιστολάκι. Με τον καιρό θα δούμε μεγάλη διαφορά στην ποιότητα της τρίχας.

8. Ανακουφίζει τα κουρασμένα μάτια

Όταν νιώθουμε τα μάτια μας κουρασμένα, μπορούμε να βάλουμε ροδόνερο σε δύο δίσκους ντεμακιγιάζ και να τα ανακουφίσουμε άμεσα. Τα σημάδια της κούρασης και οι μαύροι κύκλοι εξαφανίζονται.

9. Δροσίζει το δέρμα μετά την ηλιοθεραπεία

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη του ηλιακού εγκαύματος. Θα χρειαστούν μόνο μερικές κομπρέσες με μια πετσέτα νοτισμένη με ροδόνερο. Ή μπορούμε απλά να ψεκάσουμε, για να δροσίσουμε το δέρμα μας από τη ζέστη.

10. Αρωματίζει φυσικά και χαλαρώνει

Σε όλα αυτά δεν μπορούμε να μην προσθέσουμε και το υπέροχο άρωμά του. Ένα άρωμα που βελτιώνει τη διάθεση και μας χαλαρώνει.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *