Τα 5 οφέλη του γάλακτος για την επιδερμίδα και οι 2 μάσκες προσώπου για λάμψη και ενυδάτωση

Τα 5 οφέλη του γάλακτος για την επιδερμίδα και οι 2 μάσκες προσώπου για λάμψη και ενυδάτωση

Το γάλα δεν προκαλεί ερεθισμούς στην επιδερμίδα, ενώ είναι οικονομικό και το έχουμε πάντα στο ψυγείο μας. Μπορείτε να φτιάξετε μόνες στο σπίτι μάσκες προσώπου με γάλα ή να χρησιμοποιήσετε καλλυντικές κρέμες του εμπορίου που περιέχουν αυτό το πολύτιμο συστατικό για να επωφεληθείτε από τις ιδιότητές του.Τα 5 οφέλη του γάλακτος για την επιδερμίδα και οι 2 μάσκες προσώπου για λάμψη και ενυδάτωση

Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και οι πρωτεΐνες που υπάρχουν στο γάλα βοηθούν στη διατήρηση της υγείας και της ενυδάτωσης του δέρματος.

Οι πρωτεΐνες γάλακτος απελευθερώνουν τα αμινοξέα BCAA, τα οποία συμβάλουν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Αυτές οι πρωτεΐνες προσφέρουν περισσότερο από το 40% των απαραίτητων αμινοξέων στο δέρμα. Συγκεκριμένα τα αμινοξέα BCAA συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής μεταβολικής δραστηριότητας των κυττάρων, λόγω της συμμετοχής τους στη σύνθεση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της κερατίνης.

 

Τα οφέλη από τη χρήση του γάλακτος στο πρόσωπό σας

Λειτουργεί ως φυσικό καθαριστικό: Η εφαρμογή νωπού γάλακτος στο δέρμα βοηθά στον φυσικό καθαρισμό της επιδερμίδας. Η παρουσία γαλακτικού οξέος στο γάλα συμβάλει στην απομάκρυνση της βρωμιάς και του ελαίου από τους πόρους του δέρματός μας. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλήρες γάλα προκειμένου να απομακρύνεται τα υπολείμματα του μακιγιάζ από το πρόσωπό σας.

Διαβάστε Επίσης  Τι να κάνω για να μην ηλεκτρίζονται τα μαλλιά μου

 

Βοηθά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας: Το γάλα περιέχει βιοτίνη που συμβάλει στην ενυδάτωση του δέρματος. Δεν είναι τυχαίο πως στο εμπόριο υπάρχει μια πληθώρα από αφρόλουτρα με βάση το γάλα, όπως και κρέμες και γαλακτώματα προσώπου και σώματος.

 

Λειτουργεί ως ήπιο απολεπιστικό: Το γάλα περιέχει το σαλικυλικό οξύ BHA που μειώνει τον αριθμό των νεκρών κυττάρων, αφήνοντας την επιδερμίδα πιο λαμπερή. Οι φραγμένοι πόροι δημιουργούνται όταν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα έλαια που παράγει η επιδερμίδα και η βρωμιά παγιδεύονται στους πόρους της επιδερμίδας. Η απολέπιση συμβάλει, επίσης, στη μείωση της εμφάνισης πανάδων και του υπερχρωματισμού. Τέλος, η απολέπιση επιτρέπει σε άλλα προϊόντα περιποίησης του δέρματος να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα.

Λειάνει την επιδερμίδα: Οι λεπτές ρυτίδες έκφρασης γύρω από τα μάτια προβληματίζουν κάθε γυναίκα και το γάλα συμβάλει στη μείωσή τους, ενώ επαναφέρει την ελαστικότητα και τη λάμψη της επιδερμίδας.

Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα: Το γάλα μειώνει τα συμπτώματα των δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα, το οποίο προκαλεί φαγούρα, ερυθρότητα και ερεθισμό.

Μάσκες για λείανση και λάμψη

Μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι, με τα υλικά που έχετε στην κουζίνα σας, δύο διαφορετικές μάσκες που μπορείτε να εφαρμόζετε εναλλάξ στο πρόσωπό σας μια φορά την εβδομάδα.

Διαβάστε Επίσης  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις θεραπείες κερατίνης

 

Μάσκα με γάλα, μέλι και λεμόνι: Θα χρειαστείτε μια κουταλιά της σούπας πλήρες γάλα, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας αγνό μέλι. Ανακατέψτε το μείγμα σε ένα μπολάκι αφού πρώτα έχετε ζεστάνει το γάλα και το μέλι για 5 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Να θυμάστε πως το μείγμα θα πρέπει να είναι παχύρευστο για να μην τρέξει. Εφαρμόστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο με τη βοήθεια ενός πινέλου και αφήστε την να δράσει για 15′. Στη συνέχεια, ρίξτε κρύο νερό στην επιδερμίδα σας για να κλείσουν οι πόροι. Θα διαπιστώσετε ότι δέρμα σας θα γίνει πιο απαλό και λείο.

 

Μάσκα με γάλα, βρώμη και ελαιόλαδο: Θα χρειαστείτε μια κουταλιά της σούπας βρώμη, 1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα και 2 κουταλάκια του γλυκού παρθένο ελαιόλαδο. Βάλτε όλα τα υλικά στο multi moulinex ώστε το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Με ένα πινέλο απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε τα υλικά της να δράσουν για 20′. Κάντε ένα ελαφρύ μασάζ πριν αφαιρέσετε τη μάσκα και ξεπλύντε το δέρμα σας με κρύο νερό.Τα 5 οφέλη του γάλακτος για την επιδερμίδα και οι 2 μάσκες προσώπου για λάμψη και ενυδάτωση

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *