Τα ροφήματα που συμβάλουν στη μείωση της χοληστερόλης

Τα ροφήματα που συμβάλουν στη μείωση της χοληστερόλης

Τα ροφήματα που συμβάλουν στη μείωση της χοληστερόλης-.fiftififti.eu

Δεν είναι μόνο κάποιες τροφές που μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης (LDL) και τα διατηρούν μέσα τα πλαίσια του φυσιολογικού. Την ίδια θετική επίδραση στα επίπεδα της χοληστερόλης μπορεί να έχουν και ορισμένα ροφήματα. Βάλτε τα στην καθημερινή σας διατροφή και επωφεληθείτε – όχι μόνο από την πιθανή επίδρασή τους στα επίπεδα της χοληστερόλης αλλά και γενικότερα στην υγεία σας.

Πράσινο τσάι

Αυτό το υγιεινό ρόφημα είναι γνωστό “γιατρικό” για πολλά θέματα υγείας ενώ ένα από τα οφέλη του είναι πως βοηθά τον έλεγχο της κακής χοληστερόλης. Αυτό οφείλεται στα αντιοξειδωτικά που περιέχει. Ένα με δύο φλιτζάνια τη μέρα σας κάνουν έτσι κι αλλιώς καλό και μπορείτε να αντικαταστήσετε με πράσινο τσάι τον απογευματινό σας καφέ.

Διαβάστε Επίσης  Φυσικές θεραπείες για τη χαλάρωση του δέρματος

Τσάι Oolong

Αν δεν αγαπάτε το πράσινο τσάι, το αρωματικό αυτό ρόφημα από αυτό το παραδοσιακό κινέζικο τσάι θεωρείται πως συμβάλει στη γενικότερη υγεία του οργανισμού και στον έλεγχο της χοληστερόλης.

  • Τσάι και χοληστερόλη: Τα φλαβονοειδή που υπάρχουν σε όλες τις ποικιλίες τσαγιού μειώνουν την κακή χοληστερόλη (LDL) που συνδέεται με το έμφραγμα.

Αφέψημα βασιλικού

Σύμφωνα με την παραδοσιακή ιατρική της Ανατολής το αφέψημα βασιλικού καταπολεμά τα αυξημένα επίπεδα κακής χοληστερόλης. Παρότι δεν υπάρχουν επαρκείς έρευνες που να το υποστηρίζουν, πολλοί παραδοσιακοί θεραπευτές το συστήνουν ανεπιφύλακτα.

Αφέψημα ιβίσκου

Το αφέψημα που παρασκευάζεται από τον ιβίσκο είναι γνωστό πως αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης που προστατεύει τον οργανισμό ενώ μειώνει και την κακή χοληστερόλη.

Διαβάστε Επίσης  Απαλλαγείτε από τις ψείρες με ελαιόλαδο!

Αφέψημα κουρκουμά

Ο κουρκουμάς είναι η νέα υπερτραφή που κάνει με πολλούς τρόπους καλό στον οργανισμό. Το “μαγικό” συστατικό του είναι η κουρκουμίνη, που σύμφωνα με τους ειδικούς έχει εντυπωσιακές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ενώ ένα από τα οφέλη της είναι πως βοηθάει στη μείωση της κακής χοληστερόλης.

πηγή

Τα περιεχόμενο  έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Για οποιοδήποτε πρόβλημα της υγείας σας πρέπει ν’ απευθύνεστε στον γιατρό σας που είναι και ο μόνος αρμόδιος. Το fiftififti.eu δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα συμβεί από πληροφορίες του περιεχομένου.

https://www.facebook.com/fiftififti.eu/?ref=br_rs

Αφήστε μια απάντηση